facebook

5 небезпечних продуктів, які ми щодня вживаємо

Ми багато знаємо про шкоду чіпсів, майонезу і копченої ковбаси і інших продуктах. Але є такі, які ми вживаємо практично щодня і навіть не здогадуємося. Що тим самим наносимо величезну шкоду здоров’ю. Їх шкоду не так явно видно, тим самим вони небезпечніші. Отже, що ж це за продукти.

1. Продукти у бляшаних банках, що містять томат

Для консервації у бляшаних банках їх покривають зсередини речовиною, у складі якої є Бисфенол-А. Ця ж речовина є в пластиковій тарі для зберігання.
Небезпечний Бисфенол-А тим, що по своїй молекулярній структурі близький до жіночих статевих гормонів. Фахівці з Університету Міссурі стверджують, що саме через цю схожість речовина може спровокувати гормональний збій як у чоловіків, так у жінок. У результаті зростає ризик розвитку раку грудей, простати або яєчок. А окрім цього він може спровокувати проблеми з серцево-судинною системою і діабетом.

Ця шкідлива речовина в продукти потрапляє або під впливом високої температури (саме тому не варто нічого вживати гарячого з одноразового пластикового посуду), або через кислоти, які якраз в томатах і містяться. Якщо ви дуже любите консервацію з томатними інгредієнтами, то варто вибирати їх в скляній тарі.

2. Неорганічна картопля

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Взагалі неорганічні продукти значно шкідливіші за органічні. Але картопля лідер, оскільки вона, як губка, вбирає усі хімікати, які використовуються при її вирощуванні. Більше того, її і для продажу в супермаркеті просочують спеціальними речовинами, щоб надати товарного вигляду і продовжити термін зберігання.
Як відрізнити органічну картоплю від напханого хімією? Без лабораторії точно це зробити не можливо. Але є спосіб практично із стовідсотковим попаданням це зробити на око. Вибирайте не ідеально рівний, гладкий, красивий і помитий, а той, що виглядає так, як і повинна виглядати картопля у відповідності з порою року. Нехай на ній будуть залишки землі, вона буде злегка непоказний, та зате корисніша, ніж її сусід-красень.

3. Пакетовані соки

Навіть якщо сік зроблений з натуральних продуктів і виробник добре себе зарекомендував, користі від соку в пакеті мінімум. Все, чим цінується фреш, пакетований сік втратив в процесі консервації. Більше того, такі соки містять багато цукру і кислот. Найчастіше скляночка такого напою – це вже добова доза цукру. Тобто відноситися до нього варто як до десерту, приміром, як до тістечка.

Що стосується кислот, то вони теж не несуть користі, особливо, якщо пити такий сік натщесерце. Це вірна дорога до розвитку гастриту.

4. Знежирені продукти

Щоб схуднути треба насісти на знежирені продукти – це поширений міф. Насправді запас жиру в нашому організмі частенько утворюється через вуглеводи. Порівняйте 2 продукти – знежирений і звичайний. Швидше за все показник наявності жирів дійсно відрізнятиметься, а ось енергетична цінність буде практично однаковою. На цей маркетинговий хід зазвичай ведуться дівчата, які хочуть стежити за фігурою.

Якщо з продукту примусово видалити жири, то їх потрібно чимось замінити, щоб не загубилася консистенція. Заміною можуть стати емульгатори, загусники і інші хімічні складові.

Ще один прийом, що допомагає знизити калорійність, це заміщення цукру всілякими цукпрозамінниками. Якщо в складі з’явиться фруктоза, то боятися нічого. А ось інші речовини у експертів викликають підозри. Деякі, такі як цикламат, заборонені у багатьох країнах. Інші (сахарин і аспартам), показали себе не з кращого боку під час лабораторних досліджень, оскільки у великих дозах провокували рак і виділення смертоносного формальдегіду.

5. Алкгольні напої

Те, що алкоголь шкідливий для печінки, це загальновизнаний факт. Але мало хто знає, що він ще і дуже калорійний. 100 грам випивки це близько 700 калорій, а якщо напій ще і солодкий, то додайте енергетичне навантаження від цукру.

Більше того, Міжнародне агентство по вивченню раку прирівняло алкоголь до канцерогенів – речовин, що провокують рак.

Травній системі алкоголь теж не подобається – виразка, панкреатит, гастрит – ось не повний перелік можливих побічних явищ сп’яніння. Він також негативно впливає на еритроцити, через що порушується живлення організму киснем. Та зате підвищує рівень поганого холестерину, а це ризик утворення тромбів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

5 небезпечних продуктів, які ми щодня вживаємо