facebook

Штраф понад 20 тисяч та в’язниця до 7 років: водіїв попередили, за що ще можна потрапити, окрім “пиятики” та ДТП

Це варто знати водіям!

Водіям нагадали, за що їх можуть оштрафувати на дорозі
Ті водії, які недостатньо серйозно ставляться до вимог дотримуватись правил дорожнього руху, можуть отримати штраф. Наразі оштрафувати на понад 20 тис. грн можуть навіть, якщо водій не був п’яний або став винуватцем ДТП, пише mashyna.com.ua.

Наводиться ст. 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення, де прописано, що штраф у розмірі 20 400 грн передбачений для водіїв, позбавлених прав водія при зупинці співробітниками поліції за кермом авто.

Тобто, якщо водій, у якого відібрали права та заборонили керувати транспортним засобом, вирішив порушити заборону, він отримає такий штраф. Якщо такий водій повторить аналогічне порушення протягом року, тоді вже на нього чекає не лише штраф у двозначному розмірі, тобто понад 40 тис. грн, а й може загрожувати позбавлення прав водія на строк від 5 до 7 років.

Тому, краще дотримуватися правил дорожнього руху, не порушувати правил і тоді таких неприємних ситуацій з водієм не станеться.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначається, що раніше за таке правопорушення водіїв в Україні карали лише штрафом та й то у розмірі 510 грн. Це створювало для деяких водіїв відчуття вседозволеності через незначне покарання.

Також у статті 125 Кодексу України про адміністративні правопорушення зазначено, якщо особа не може показати поліцейському посвідчення водія або свідоцтво про реєстрацію транспорту, то на нього чекає штраф у розмірі двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів, або ж 425 грн.

За керування транспортним засобом особою, яка не має на це права, або передачу керма такій людині, передбачається накладення штрафу у розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів або 3 400 грн.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Штраф понад 20 тисяч та в’язниця до 7 років: водіїв попередили, за що ще можна потрапити, окрім “пиятики” та ДТП