facebook

Військовий експерт оцінив вірогідність нападу на Україну з Білорусі

Військовий експерт оцінив вірогідність нападу на Україну з Білорусі

У Білорусі, за даними розвідки, не формують ударне угруповання військ.

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що найбільшою небезпекою для України, яка може виходити з Білорусі, є ракетні комплекси “Іскандер” з крилатими чи балістичними ракетами, з яких можуть завдавати ударів по український території.

Про це він сказав під час інформаційного телемарафону.

За словами Жданова, наразі спостерігається ротація білоруських військ біля кордону з Україною. У Брестській області військові навчання з раптової перевірки боєздатності частин продовжено до 11 червня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, вздовж українського кордону на території Білорусі триває мінування місцевості.

“Але, як повідомляє наша розвідка, на сьогодні ми не спостерігаємо формування ударного угруповання. Найбільша небезпека – це ракетні комплекси “Іскандер” з крилатими ракетами “Калібр” або балістичними ракетами, які стоять за 50 кілометрів від нашого кордону”, – сказав Жданов.

Як повідомляв УНІАН, за даними Генштабу ЗСУ, у нині основні зусилля збройні сили Білорусі зосереджують на веденні розвідки, інженерному обладнанні позицій та проведенні заходів бойової підготовки. Зокрема, у Гомельській області у червні-липні заплановані мобілізаційні навчання з військовими комісаріатами.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Військовий експерт оцінив вірогідність нападу на Україну з Білорусі