facebook

“Євробачення-2023” пройде не в Україні: яка країна прийме конкурс

“Євробачення-2023” пройде не в Україні: яка країна прийме конкурс

Європейський мовний союз (EBU) вирішив не проводити “Євробачення-2023” в Україні. Після перемоги Kalush Orchestra країна могла втретє прийняти міжнародний конкурс пісні, але через війну з Росією втратила цю можливість.

Представники EBU звернулися до Великобританії із проханням провести конкурс, оскільки представник цієї країни Сем Райдер посів друге місце.

“Конкурс пісні “Євробачення” — одне з найскладніших телевізійних шоу у світі, над яким працюють і яке відвідують тисячі людей. На підготовку до конкурсу необхідно 12 місяців. Після об’єктивного аналізу керівна рада “Євробачення” з глибоким жалем дійшла висновку, що, враховуючи нинішні обставини, “Суспільне” не може надати гарантії безпеки та функціонування, необхідні мовнику для проведення та організації конкурсу пісні”, йдеться у заяві.

EBU подякував Національній суспільній телерадіокомпанії за співпрацю та висловив жаль через те, що конкурс не може бути проведений в Україні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відповідно до правил EBU тепер розпочне переговори про проведення конкурсу з BBC – британським мовником. Організатори при цьому обіцяють, що “Євробачення-2023” максимально відображатиме перемогу України.

“Ми маємо намір, щоб перемога України була відображена в усіх шоу наступного року. Це буде для нас пріоритетом”, – пообіцяли вони.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Євробачення-2023” пройде не в Україні: яка країна прийме конкурс