facebook

ЗСУ майже вийшли на держкордон на Харківщині, – Маляр

ЗСУ майже вийшли на держкордон на Харківщині, – Маляр

Збройні сили України на Харківщині майже дійшли до державного кордону з Росією. Щоб цього не допустити, військові країни-агресора посилили обстріли.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі національного телемарафону. За її словами, українським захисникам залишалося зовсім небагато, щоб звільнити від окупантів Харків і область.

“Залишалося небагато Збройним силам України для того, щоб вийти на державний кордон у Харківській області, щоб і Харків, і область були переможно звільнені від ворога”, – зазначила вона.

Щоб цьому завадити, за словами Маляр, окупанти наразі докладають максимальних зусиль, посилюючи обстріли.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Говорити про перспективи та прогнози – це справа невдячна, тому що точний прогноз у війні давати не можна. Динамічна ситуація змінюється щопівгодини, і будь-яка інформація втрачає актуальність дуже швидко. Єдине, що можна говорити – те, що триває активна фаза війни в Україні і безпечного місця у країні немає”, – зазначила Маляр.

Нагадаємо: військовий експерт Олег Жданов прогнозує, що станом на сьогодні очікувати повторного наступу російських окупаційних військ на Харків не варто. Нині на цьому напрямі точаться позиційні бої.

Водночас артилерія окупантів може діставати до околиць Харкова, але резервів для подальшого просування РФ немає. За словами експерта, харківський напрямок – це маневр, що відволікає.

Як повідомляв OBOZREVATEL, російські військові намагаються відновити наступ на Харківському напрямку, продовжуючи як штурмові дії на території області, так і обстріли цивільної інфраструктури. Судячи з усього, у мріях окупантів знову зробити Харків прифронтовим містом.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

ЗСУ майже вийшли на держкордон на Харківщині, – Маляр