facebook

Як схуднути жінкам після 40?

До свого здоров’я слід ставитися дбайливо і те, що стало б чудовим методом для схуднення в 20 років, зараз вже просто не допоможе.

Стабільна робота з непоганим заробітком, міцна сім’я і почуття самодостатності, задоволеності життям і спокій за завтрашній день – саме з такими даними багато жінок долають свій 40-річний рубіж. Однак, як би добре не було, не рідко є одне «але», яке затьмарює все вищесказане. Мова йде про відображення в дзеркалі, яке нагадує про те, що роки йдуть, стегна і талія обростають зайвими кілограмами, і тіло стрімко втрачає свою колишню красу. Як бути? Адже до свого здоров’я слід ставитися дбайливо і те, що стало б чудовим методом для схуднення в 20 років, зараз вже просто не допоможе? Та й потім, шкіра втрачає свою еластичність і що буде, якщо після усунення зайвих кілограм вона негарно валиться? Спокій, тільки спокій, скинути вагу можна і в 90, головне мати ціль, бажання і знати деякі особливості схуднення після 40 років.

У чому полягають особливості організму

У 40-а літніх жінок активності не позичати, вони як і раніше ведуть активний спосіб життя, відмінно встигаючи і на роботі, і вдома. Проте, в організмі починають відбуватися зміни: згасає репродуктивна функція, сповільнюється процес обміну речовин, а відповідно, змінюється будова тіла. Нерідко спостерігаються погіршення самопочуття і відкладення зайвих кілограмів у «неприйнятних» для цього місцях.

На жаль, не рідкісні випадки, коли піклуючись про сім’ю і близьких, жінка втрачає турботу про себе і виходить, що до сорока у неї вже цілий букет хронічних захворювань. Звичайно ж, будь-яка хвороба або нездужання відразу відображаються на цифрах на вагах і зовнішньому вигляді. З цієї причини при схудненні в цьому віці важливо враховувати особливості організму, щоб правильно підібрати харчування, а відповідно, швидко скинути вагу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Є і ще одна проблема, а саме зневоднення тіла, недолік кальцію, білків і вуглеводів. Більше того, тепер тілу потрібно менше енергії, щоб покрити всі свої потреби. Враховуючи це, дієти повинні бути ретельно підібрані. Вони не можуть бути короткими, або різко забороняючі все. В іншому випадку, подібне обмеження харчування може бути не тільки неефективним, але навіть небезпечним.

Помилки, які не можна допускати:

«Мій раціон харчування залишається тим самим. Я не міняю графіка і способу життя. Чому ж тоді зайві кілограми ростуть в геометричній прогресії?» — такі скарги не рідко звучать у спілкуванні подруг за 40.

Результатом такої паніки, стає обмеження в їжі, строгі дієти або навіть голодування. Але, зазначимо, що такі «агресивні» методи не тільки не принесуть результату, але і зашкодять здоров’ю.

Слід відразу відмовитися від дієт, в яких з раціону харчування виключаються жири і холестерин. Це призводить до порушення синтезу статевих гормонів, адже синтезуються то вони з холестерину і його метаболітів. Останні і регулюють роботу жіночого організму. Таким чином, відмова від жирів — це відразу зниження кількості жіночих гормонів, ранній клімакс, зниження лібідо, а також відсутність насолоди від «подружнього обов’язку».

Заборону варто поставити і на дієтах, в яких суворо обмежена можлива кількість споживання рідин. Наслідки – зневоднення, обвислі груди, шкіра обличчя і шиї.

Як правильно худнути?

Перед тим як вибрати будь-яку дієту, слід проконсультуватися з лікарем, щоб він оцінив стан здоров’я. Протипоказань немає? Тоді за планом відвідування дієтолога, який визначить ідеальну вагу і підбере калорійність харчування.

Тут варто зазначити, що, якщо ви в 20 років важили 55 кг., то не варто повертатися до нього. Абсолютно нормального, коли жінки в 40 важать на 3 – 5 кг більше. Таким чином, потрібно згадати в якій вазі було комфортно раніше, і додати до неї кілька кілограм.

Що ж стосується щоденної калорійності їжі, то з нею все просто. 1500 калорій на день або реальну вагу, помножену на 22 і мінус сімсот ккал – ось добова норма.

Слід також згадати правило «не їсти після шостої» і повернутися до нього. Зазначимо, що й вечеря повинна обов’язково бути з малим вмістом калорій.

Ще одним етапом на шляху до ідеальної фігури повинні бути розвантажувальні дні, в які можна їсти фрукти, кефір або йогурт.

Необхідно віддати перевагу рибі, а не м’ясу, а також переглянути баланс між білками і жирами в харчуванні. В такому віці в організмі починається дефіцит білків і надлишок жирів. Але, не в якому разі не можна відмовлятися від останніх зовсім, просто скоротіть їх кількість.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Як схуднути жінкам після 40?