facebook

Премії, надбавки та компенсації: стало відомо скільки у місяць отримують міністри

Робота міністром в Україні виявилася однією з найбільш високооплачуваних


За перші пів року цього року зарплати членів Кабінету Міністрів України значно зросли. Однак варто зазначити, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль є одним із найменш оплачуваних членів уряду. Про це йдеться у статті “OBOZREVATEL”.

На прикладі міністра юстиції Дениса Малюськи та міністра молоді та спорту можна відзначити збільшення доходу завдяки виплатам на оздоровлення та матеріальній допомозі. Так, Денис Малюська отримав у липні 53 тис. грн на оздоровлення, що призвело до збільшення його зарплати до 131,7 тис. грн на місяць. А його колега з Міністерства молоді та спорту отримав матеріальну допомогу у розмірі 91,1 тис. грн у квітні, що зробило його загальну місячну зарплату 151,3 тис. грн. Зазначається, що Дмитро Кулеба отримує високу зарплату завдяки доплатам за доступ до держтаємниці.

Цікаво, що зарплати Дениса Шмигаля та його заступників (віцепрем’єрів) значно нижчі, ніж у інших міністрів без цього статусу. За 2021 рік зарплата Шмигаля коливалася від 41,8 до 57,2 тис. грн, що означає зростання заробітної плати на майже 20 тис. грн за два минулі роки.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль отримував близько 61 тис. грн на початку 2023 року та вже 66 тис. грн у липні. Помітно, що прем’єр-міністр отримує приблизно стільки ж, скільки і заступники міністрів, і набагато менше, ніж багато його колег. Фактично його зарплата складається лише з окладу.

Перший віцепрем’єр-міністр та міністр економіки Юлія Свириденко за перші сім місяців збільшила свій прибуток на приблизно 5 тис. грн. Якщо у січні її зарплата становила 61 тис. грн, то до липня вона вже отримувала 66,3 тис. грн. Аналогічна ситуація з доходом інших віцепрем’єрів: Ольги Стефанішиної, Ірини Верещук та Михайла Федорова. Їхня зарплата також фактично обмежена лише окладом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчинов також збільшив свій дохід у середньому на 4 тис. грн та заробив більше своїх колег. У травні йому збільшили зарплату через відпустку, а у квітні він отримав 76,6 тис. грн матеріальної допомоги. У середньому його зарплата зросла із 61 тис. грн до 65 тис. грн.

За рік Вадим Гутцайт, міністр молоді та спорту отримав підвищення зарплати приблизно на 6 тис. грн. Його поточна щомісячна зарплата складає близько 79,5 тис. грн (у січні була 73,5 тис. грн). Також у квітні він отримав рекордну матеріальну допомогу у розмірі 91,1 тис. грн.

Оксана Жолнович, міністр соцполітики, отримала одну із найзначніших надбавок. У січні її заробіток був близько 56,9 тис. грн, а з травня вона отримувала в середньому близько 80 тис. грн. Таким чином, збільшення становило близько 23 тис. грн. Доплати до заробітної плати за відрядження стали таким секретом такого збільшення.

Микола Сольський, міністр аграрної політики, також отримує щомісячну надбавку на відрядження. З січня до липня його зарплата зросла з 61,4 тис. до 66,3 тис. грн.

Віктор Ляшко, голова Міністерства охорони здоров’я, у січні отримував 70,7 тис. грн, а у липні його зарплата склала 75,5 тис. грн.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Премії, надбавки та компенсації: стало відомо скільки у місяць отримують міністри