Ви не повірите, але свіжу зелень кропу, петрушки або базиліка можна зберігати в холодильнику тижнями.
Ви не повірите, але свіжу зелень кропу, петрушки або базиліка можна зберігати в холодильнику тижнями. Головне, знати один не хитрий секрет зберігання свіжої зелені в холодильнику…
Отже, нам знадобиться будь-яка свіжа зелень (обсяг будь -який), пакет харчовий і бажано, щоб він був із застібкою, папір звичайний і вода.
Беремо зелень, пакуємо в папір так, щоб повністю вся зелень була покрита. Просто щільно загортаємо. Паперу не шкодуйте. Далі згорнутий пакет потрібно намочити холодною водою, тобто просто тримаємо пакет під струменем холодної води. Даємо стекти воді повністю.
Після того, як вода стече, поміщаємо паперовий пакет з зеленню (мокрий) в харчовій пакет. Щільно замотуємо або закриваємо застібкою. Все! Відправляємо в такому вигляді зелень на поличку холодильника. Пролежить вона три – чотири тижні, не пожовтіє і не зів’яне.
По мірі необхідності зелень виймайте і витрачайте. Головне стежити, щоб папір не пересихав.
Удачі вам!