facebook

Від повістки на вулиці можна відмовитись? Юристи вказали на важливий момент

Від повістки на вулиці можна відмовитись? Юристи вказали на важливий момент

Під час загальної мобілізації в Україні та “буму” на повістки в якості “покарання”, часто здійснюється практика коли повістку виписують просто на вулиці, там і вручають. Але затверджена форма повістки передбачає, що виписувати її на конкретну особу має право лише керівник територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військкомату).

Про це розповів адвокат юридичної компанії “Міллер” Юрій Мельник виданню hromadske.

За його словами, керівник має виписувати повістку теж не на вулиці, а лише у центрі комплектування.

“Усі ці проштамповані повістки, зупинка людей для перевірки документів, вписування прізвища на місці і спроби вручити повістку цій особі — такі дії фактично є незаконними. Їх можна вважати підробленням документів та викликати поліцію”, – зауважив юрист.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У такому разі, співробітники поліції обов’язково мають зафіксувати факт звернення та незаконні дії, а також взяти пояснення. Це дуже важливо, тому що у майбутньому відповідна зафіксована заява та пояснення можуть бути доказом під час оскарження вручення повістки у суді.

Водночас у законодавстві України не прописано, де саме потрібно вручати повістку, тому, з огляду на цю “сіру зону”, у ЗСУ вважають, що уповноважені особи можуть вручати повістки у будь-якому місці, пояснив Мельник.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Від повістки на вулиці можна відмовитись? Юристи вказали на важливий момент