facebook

Пенсії в Україні можуть зрівняти для всіх: що відомо

Пенсії в Україні можуть зрівняти для всіх: що відомо

Накопичувальна пенсія буде введена в країні вже 2024 року. Це станеться за умови, що 2023 року закінчиться війна, розв’язана Російською Федерацією. Крім того, виплати можуть зрівняти.

Деталями на каналі “Знай.ua” поділилася журналістка Катерина Котенкова.

Вона наголошує, що сьогодні порушується питання зрівняння виплат пенсіонерам за солідарною системою у тому випадку, якщо війна, яку Російська Федерація розв’язала проти України, затягнеться.
За її словами, пенсії, які зараз виплачуються за солідарною системою в Україні, можуть зрівняти для всіх одержувачів із мінімальними відмінностями випадок від випадку. Але, зазначає журналістка, поки що остаточного рішення з цього питання уряд не ухвалив.

Котенкова розповіла про те, що українці зараз запитують про можливість змінити вид пенсії. Відповідно до статті 10 закону “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” особі, яка має право на різні види пенсії – за віком, за інвалідністю, у зв’язку із втратою годувальника – призначається лише один із цих видів пенсії на його вибір. Виходить, українські пенсіонери можуть змінювати вид виплат, але не може отримувати декілька одночасно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що на час воєнного стану в Україні правила розрахунку пенсій буде змінено.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Пенсії в Україні можуть зрівняти для всіх: що відомо