facebook

Як правильно підготувати дерев’яні та пластикові вікна до зими

Як правильно підготувати дерев’яні та пластикові вікна до зими

Через повномасштабне вторгнення Росії, зима в Україні може стати однією з найважчих за останній час, тому необхідно підготуватися до непередбачуваних ситуацій. Крім того, не зайвим буде й утеплити вікна.

Про те, як це правильно зробити, щоб максимально зберегти тепло, розповідає “Апостроф”.

Варто відзначити, що через старі рами з дому може піти до 30-35% тепла і в міру зниження температури за вікном, втрати будинків будуть тільки збільшуватися.
Якщо вікна будинку старі, варто подумати, чи не дешевше купити нові. Але, якщо вже вирішили зайнятися ущільненням, можна скористатися наступними порадами. Так, дерев’яні вікна можна утеплити: папером, ватою, поролоном, гумовими або полімерними ущільнювачами, монтажною піною, акриловим або силіконовим герметиком, жорстким або м’яким утеплювачем, парафіном, алебастром. Варто пам’ятати, що перед самою роботою вікна обов’язково потрібно вимити і знежирити – це дозволить надійно зафіксувати обраний утеплювальний матеріал. Якщо для регіону характерні сильні морози, додатково рекомендується скористатися спеціальною морозостійкою плівкою, яка призначена для парників і має підвищені теплоізоляційні характеристики. Такий матеріал може витримувати температуру -40°С.

Щоб пластикові вікна довше прослужили з мінімальною втратою теплоізоляції, варто дотримуватись таких правил догляду за вікнами ПВХ:

в процесі експлуатації не допускати пошкоджень вікна та ділянок стіни, що примикають до нього;
регулярно оглядати вікно, очищати його від забруднень, перевіряти роботу механізмів та змащувати їх;
стежити за станом ущільнювачів, своєчасно замінювати ушкоджені;
при необхідності регулювати щільність закривання стулок.
Найбільш частою причиною догляду тепла через пластикові вікна є втрата щільності та пружності гуми ущільнювача. У такому разі її варто замінити.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Як правильно підготувати дерев’яні та пластикові вікна до зими