facebook

Довша війна – глибший запій: путін закликав високопосадовців росії і своє оточення припинити пиячити

Російський диктатор Володимир путін почав закликати губернаторів деяких регіонів росії “розгорнути пропаганду здорового способу життя” на противагу алкоголізму населення.

При цьому відповідні настанови путін дав губернаторам з тих регіонів, у яких раніше не відслідковували підвищений рівень алкогольної залежності у населення.

Про це пише ТСН з посиланням російське опозиційне видання “Медуза”.

“До цього путін ніколи так часто не говорив про проблеми з алкозалежністю у росії. Один із рідкісних коментарів на цю тему прозвучав у 2016 році, після того, як в Іркутську 77 жителів на смерть отруїлися “глодом”. путін у відповідь заявив, що “алкоголізація” справді “проблема” для росії, проте додав, що, наприклад, у країнах Північної Європи п’ють точно не менше”, – пише видання, зазначаючи, що твердження Путіна про алкоголізм у Європі не є правдою.

У виданні наголошують, що путін порушив питання алкоголізму в рф не просто так. Російський диктатор почав приділяти особливу увагу цій проблемі, тому що на тлі війни в Україні російські чиновники стали набагато частіше та значно більше пити алкоголь. Особливо турбує путіна стан “деяких людей із його ближнього кола”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Люди від лютого так знімають стрес. Міністри, їхні заступники, навіть деякі віце-прем’єри, працівники адміністрації президента та Радбезу, частина керівників держкорпорацій, губернатори”, – розповів “Медузі” неназваний співрозмовник.

Основна причина цього “стресу” пов’язана з реальними збитками, завданими росії вторгненням та санкціями, — тоді як путін нібито вважає, що з цими труднощами чиновники мають легко справлятися.

“Присіли [у лютому] на склянку. Хтось втягнувся”, — пише видання з посиланням на анонімних співрозмовників. Мовляв, про плани розпочати повномасштабну війну в Україні серед російських чиновників не знав майже ніхто, тому перші місяці війни вони були розгублені і “не знали, що робити”.

Однак путіна ситуація з алкоголізмом серед вищих російських керівників почала турбувати через “дисципліну, яка кульгає”.

“Хтось пропадає перед важливим заходом, хтось невиразно та плутано доповідає. Це вже бачить широка публіка”, – йдеться в повідомленні.

Наразі про звільнення путінських прихвостнів не йдеться, однак ситуація може змінитися. Сам путін, пишуть ЗМІ, зараз майже не п’є (на відміну від студентських років).

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Довша війна – глибший запій: путін закликав високопосадовців росії і своє оточення припинити пиячити