facebook

Ось як перевірити, справжній рис перед вами або “пластиковий”

Китай виробляє більше 200 мільйонів тонн рису на рік і експортує його в різні країни. Але в останні роки Китай став експортувати також рис з пластику.

Чутки про те, що Китай змішує зі справжнім рисом пластмасовий і експортує його в країни Африки, Азії, і навіть Європи, ходять з 2010 року.

Підроблений рис – це картопляний крохмаль, сформований у вигляді рисових зерен, і оброблений промисловими синтетичними смолами і ароматизатором рису. Такий “рис” залишиться твердим навіть після термічної обробки.

Оскільки три порції такого рису можна прирівняти до одного пластикового пакету, їсти його небезпечно. У підробленому рисі виявляють сліди трьох типів пластифікаторів, використовуваних при виробництві ПВХ: бензилбутилфталата (BBP), 2-єтилгексилфталата (DEHP) і диизонилфталата (DINP).

Для того, щоб не стати жертвою фальсифікованого рису, треба вміти його визначати.

Перевірка водою

Покладіть ложку сирого рису в склянку холодної води. Якщо він опуститься на дно склянки, він справжній. Коли рис буде плавати на поверхні, він містить пластик. Якщо залишити справжній рис у воді, через кілька днів він запліснявіє.


Тест на вогнестійкість

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Спробуйте запалити кілька зерняток рису з допомогою сірників. Якщо він почне горіти і пахнути смаленим пластиком, негайно викиньте його.

Випробовування дробленням

Спробуйте роздрібнити кілька зерен рису. Якщо він подрібнюється і перетворюється в дрібний білий порошок, рис натуральний. Якщо порошок жовтого кольору, рис містить пластик.

Важливо знати! Коричневий і чорний рис більш корисні, ніж білий, тому що під час обробки білого рису видаляються багато вітаміни, мінерали і волокна, присутні в корі рису, залишаючи тільки шар крохмалю з ядра зерен.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Ось як перевірити, справжній рис перед вами або “пластиковий”