facebook

Американський сенатор допустив можливість удару РФ по аеропортах у Польщі

Через відсутність наступальної спроможності російської армії Путін може ухвалити рішення про удари по місцях розподілу військової допомоги Україні, зокрема на території країн НАТО.

Сенатор-республіканець від Флориди Марко Рубіо, який працює в комітеті з розвідки Сенату США, заявив, що у нього викликає занепокоєння непередбачуваність російського президента Путіна, який після низки поразок його армії від ЗСУ може вдатися до відчайдушних кроків.

Про це він говорив у неділю, 2 жовтня, у програмі CNN “State of the Union”.

“Якщо він вирішить, наприклад, що озброєння НАТО, озброєння Європи і озброєння США для України не просто призведе до того, що він програє війну, але й підірве його контроль над владою… цілком можливо, що він може в кінцевому підсумку завдати удару по деяких з цих місць розподілу, через які надходять ці постачання, в тому числі всередині Польщі”, – сказав сенатор.

За його словами, можливість атаки на території країни НАТО, наприклад, на якийсь аеропорт в Польщі, викликає в нього більше хвилювання, ніж можливість ядерного удару, про який багато хто говорить.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Водночас Рубіо наголосив, що не може уявити сценарій, за яким Путін виграє війну проти України.

Американський сенатор вважає, що тепер у російської армії є два варіанти наступних дій: намагатися утримувати територію, яку вже захоплено, і це може тривати роками, або продовжувати відступати.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Американський сенатор допустив можливість удару РФ по аеропортах у Польщі