facebook

Несамовита спека суне в Україну з Азії, буде ще нестерпніше: метеорологи розповіли, чого чекати

До кінця літа в Україні утримається тепла та навіть спекотна погода, переважно без опадів. Тільки у Криму пройдуть сильні опади.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич, пише УНІАН.

“Впродовж найближчого тижня погодні умови у Східній Європі визначатимуться малорухомим антициклоном із центром над Середньою Волгою та областю зниженого тиску над Чорним морем”, – повідомив синоптик.

Він пояснив, що в Україні переважатимуть вітри східної чверті, які принесуть до нас сухе та спекотне повітря із центральних районів Азії.

Водночас над Кримом очікується розвиток циклонічної діяльності, завдяки якій тут пройдуть значні опади, а також відчутно знизиться температура повітря.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В решті регіонів України, за словами Кібальчича, дощі малоймовірні.

На початку тижня по всій Україні опадів не передбачається. Температура повітря буде +31…+36 °С, тільки на крайньому заході дещо свіжіше, +25…+30 °С.

Погода 27 серпня

У вівторок, за прогнозом синоптика, у Криму, на півдні Херсонської області, а також у Карпатах та на Закарпатті пройдуть дощі, часом з грозами. УКриму місцями сильні зливи. В інших регіонах збережеться погода без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с, на південному сході та у Криму пориви сягатимуть 17-22 м/с. Температура повітря вночі +17…+23 °С, вдень +30…+35 °С, а у Криму та у Карпатах похолоднішає до +21…+26 °С.

Погода 28 серпня

У середу, 28 серпня, в Україні без істотних опадів.

“У північно-західній акваторії Чорного моря очікується шторм внаслідок проходження активного циклону”, – попередив Кібальчич. Швидкість вітру буде 7-12 м/с, вдень у південних, центральних та східних областях місцями пориви сягатимуть 15-20 м/с. Температура повітря вночі +18…+23 °С, а вдень по всій країні +29…+34°С.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Несамовита спека суне в Україну з Азії, буде ще нестерпніше: метеорологи розповіли, чого чекати