facebook

США та Європа не вдарять у відповідь ядерною зброєю: експерти назвали наслідки для України

В разі російського ядерного удару по Україні західні військові, ймовірно, потоплять флот окупантів та знищать російські війська на наших окупованих територіях.

Лідери західних країн намагаються зменшити градус ядерної загрози, яка зростає, з боку Росії. Президент Франції Макрон в нещодавньому інтерв’ю заявив, що Франція не застосує ядерну зброю проти Росії навіть у тому разі, якщо та запустить таку ракету по Україні. Аналогічно заявив і голова європейської дипломатії Жозеп Боррель.

Українські військові експерти в коментарі ТСН.ua не виключили, що Росія може наважитися на пуск ядерних ракет, але у західних країн є декілька засобів не допустити цього.

Ракету зможуть збити
“Така заява президента Франції не розв’язує Росії рук”, – впевнений військовий експерт Петро Черник та пояснює, чому так вважає.

“Для того, щоб відбувся ядерний удар, рішення мають ухвалити п’ятеро людей. Наголошую – п’ятеро, – каже військовий експерт Петро Черник ТСН.ua. – З огляду на те, яка зараз війна наростає між крилом ФСБ та Міноборони РФ, я не уявляю, як вони зможуть порозумітися в цьому питанні. Якщо навіть таке станеться, і рішення буде ухвалене, наші друзі-американці будуть про це знати негайно. В них є сили та засоби відстежувати таку інформацію. І від рішення п’ятьох до ракети ще дуже довгий ланцюжок. Він буде обов’язково перебитий. Навіть якщо станеться потенційна проблема запуску ракет чи ракети, вони зможуть збити їх”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На питання про те, чому Макрон заявив про незастосування Францією ядерної зброї в разі такого російського удару по Україні, Черник відповів так: “Це не що інше, як зниження градусу, сигнал усім, що ядерної катастрофи не буде. Я так інтерпретую”.

На “терезах” – флот та армія
Своє чергою, експерт Олег Жданов каже, що на “терезах” перебувають, з одного боку, російські армія та флот, з іншого – ядерний удар.

“Західні країни не хочуть опускатися до ядерного апокаліпсису, до обміну ядерними ударами. США чітко та ясно заявили, що буде удар неядерною зброєю у відповідь на застосування ядерної”, – розповів Олег Жданов в коментарі ТСН.ua. – Колишній очільник ЦРУ США навіть оприлюднив можливі цілі. Це буде потоплення Чорноморського флоту, удари по військових російських базах у Криму і удари по російських військах на території України. Фактично США ставлять на “терези” те, що якщо Росія застосовує ядерну зброю, то вони просто знищують російські війська в Україні та топлять Чорноморський флот. Вони ставлять Путіна перед вибором. Я думаю, що він все чітко розуміє. Якщо б він хотів би застосувати цю зброю, то вже зробив би це”.

 

Чи буде Захід знати про удар завчасно
Олег Жданов, як і інші експерти, впевнений, що західна розвідка буде попереджена завчасно. “Як тільки росіянами на нараді буде обговорюватися питання, західна розвідка буде про це знати. Збиття ядерної ракети – це найостанніший запобіжник, який є у країн Заходу. Як тільки Путін буде обговорювати і надавати наказ про застосування, Захід буде вживати заходів, щоб не допустити цього”, – резюмує експерт.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

США та Європа не вдарять у відповідь ядерною зброєю: експерти назвали наслідки для України