facebook

Підготуватися до спроби вторгнення: військовий експерт оцінив загрозу атаки білорусів

Іван Киричевський висвітлив стратегію Білорусі.

Партнер Росії у війні проти України регулярно брязкає зброєю поблизу кордонів України. У Республіці Білорусь кажуть про нібито певні військові навчання.

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський оцінив потенційну загрозу з боку Білорусі.

На його думку, потрібно адекватно оцінювати загрозу з півночі та навіть бути готовим до спроби вторгнення. Однак результати потенційної атаки білорусів будуть для них плачевні.

За словами Киричевського, наразі стратегія білорусів цілком зрозуміла. Вони прагнуть тримати біля північних кордонів певну кількість підрозділів ЗСУ, щоб їх не залучили до операцій на півдні чи сході України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Не варто виключати, що колись може бути й наступ. Є ймовірність, що білорусам таки дадуть команду рухатися вперед з півночі широким флангом, щоб зробити переполох. Згадайте Арденнську операцію нацистів під час Другої світової війни, коли вони напередодні Різдва пішли в наступ, але дуже швидко “здулися””, – розповів експерт.

На думку Киричевського, якщо білоруси намагатимуться атакувати Україну, то здобудуть аналогічних результатів.

“Десь просунуться на пару кілометрів. А потім серйозно “вигребуть”,- наголосив Киричевський.

Він підкреслив, що західні партнери України почали все більше надавати реактивних та артилерійських снарядів для дистанційного мінування місцевості.

“Спершу може здатися, що це не надто потрібна річ, адже ЗСУ контрнаступають. Однак, вочевидь, це певний привіт для “північних картопляників”, щоб вони навіть не думали заходити в Україну”, – сказав експерт.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Підготуватися до спроби вторгнення: військовий експерт оцінив загрозу атаки білорусів