facebook

У Польщі 14-річний місцевий підліток молотком побив 7-річну дівчинку з України

Під Краковом 14-річний польський підліток з молотком напав на дівчинку з України.

В містечку Неполоміце в Польщі місцевий підліток побив молотком дівчинку з України. Батьки 7-річної Софії зняли побої і вирішили покарати кривдника їхньої доньки.

Про це ТСН.ua розповіла мама дівчинки Ірина Івлєва.

За словами жінки, інцидент стався минулого тижня біля будинку, де її родина орендує житло. Ірина з чоловіком працюють в різні зміни, щоб хтось постійно був вдома і наглядав за дітьми. Того дня, десь на пів години, чоловік поїхав забрати дружину з роботи і привезти додому, а після цього йшов сам на зміну. 7-річна Софія з 9-річним старшим братом та його другом-однолітком гралися на подвір’ї м’ячем. Територія будинку огороджена, тож сторонні сюди не потрапляють.

Якоїсь миті хлопчики відлучилися, щоб винести на вулицю кольорові картки, а Софія залишилася на футбольному майданчику сама. До неї підійшла місцева 9-річна дівчинка Ола і заходилася відбирати м’яч. Через це дівчатка поконфліктували. Ола кинула м’яч через паркан у кущі і пішла, а Софія залишилася на вулиці і намагалася його дістати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За кілька хвилин дівчинка повернулася зі старшим 13-річним братом Кубою та його 14-річним другом Ігорем.

“Брат Оли дав знак сестрі, і та почала бити Софію. Моя донька почала втікати і намагалася перелізти через невеличкий паркан поруч. Вони втрьох почали її стягувати, а Ігор почав її бити молотком по животі і по ребрах. Нам дуже пощастило, що він не потрапив їй у голову”, – розповідає мама дівчинки.

Далі підлітків щось злякало і вони втекли, а побита Софійка повернулася додому і сховалася у своїй кімнаті.

Вже трохи згодом дівчинка таки зізналася мамі, що її побили молотком. Шокована Ірина одразу зателефонувал до екстреної служби 112, щоб викликали поліцію та медиків. Правоохоронці та працівники швидкої склали протоколи, а батьків скерували до амбулаторії, щоб зняли побої. Медичні висновки батьки Соні потім віднесли до поліції, і їх долучили до справи.

Жінка говорить, що розшукати кривдника доньки було нескладно, оскільки вони живуть в одному будинку. Вона разом із поліцією пішла до батьків хлопчика.

“Я бачила молоток, який лежав на столі і яким він побив мою дитину. Він розповідав поліції, як все було, я була в шоковому стані й не дуже слухала, що він говорив. Єдине, що різонуло – це те, що він змовчав про молоток. Коли я акцентувала на цьому увагу, він заперечував, що бив Софію молотком, говорив, що просто поштовхав”, – говорить жінка.

За словами Ірини, наступного дня вони поїхали до служби захисту у справах дітей зі зверненням, щоб фахівці перевірили підлітка-кривдника на психічний стан. Жінка говорить, що не бажала, щоб його судили, а лише щоб винесли адміністративне покарання, навіть хотіла написати відповідну заяву… але це було до розмови з татом хлопця. Після неї жінка зрозуміла, що підліток може вчинити згодом щось жахливе, оскільки батьки в тому, що відбулося, його провини не вбачають і навіть не намагалися з’ясувати, що насправді сталося.

“Тато Ігора при мені зателефонував власникові житла, яке ми орендуємо, і сказав, що ми створюємо йому проблеми. Мовляв, це ми самі побили молотком свою дитину і хочемо звернути на його сина. Назвав мене “шизанутою наркоманкою”, що ми “ї*бані українці” і хочемо від нього грошей. Моя родина достатньо заробляє, щоб винаймати трикімнатне житло і ні від кого не залежати, його гроші мені непотрібні, я хочу справедливості”, – говорить Ірина.

Зараз жінка записала свою доньку до дитячого психолога, а також знайшла адвоката, щоб дати далі хід справі про побиття її дитини.

“Це – не перший випадок, коли цей підліток займає дітей. Я з’ясувала, що вже були випадки, коли він застосовує насильство до інших дітей, загалом обирає молодших від себе. Найменший вік дитини, яку він штовхав – дівчинка 4 років”, – каже Ірина.

Нагадаємо, що в Польщі поляк збив на авто українця. Друзі останнього намагалися зупинити водія-порушника. Йому вдалося втекти і викликати собі на допомогу приятелів. Ті палицями відгамселили українців.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Польщі 14-річний місцевий підліток молотком побив 7-річну дівчинку з України