facebook

Польща затвердила нові правила для українських біженців. Що потрібно знати

Українським біженцям розповіли про нові поправки на території Польщі

Ні для кого не секрет, що з часу початку війни на території України багато українців вирушило до Польщі, щоби там сховатися від справжнього російського жаху. Путін наказав своїм військам будь-якими способами захопити території України, що посіяло справжній хаос. Є відомості про те, що мільйони українських громадян наразі перебувають у європейській країні.

Потрібно повідомити, що польська влада ухвалила рішення змінити умови перебування в країні для українських біженців. У зв’язку з цим у Спеціальному законі про допомогу українцям з’явилися зміни.

У цих змінах йдеться про те, що в’їзд та виїзд українців на територію Польщі контролюватиметься.

Крім цього, є інформація про те, що у додатку «Diia.pl» електронний документ може вважатися видом проживання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також відомо, що з початку 2023 року українські біженці будуть змушені самостійно сплачувати за проживання на території Польщі, а також потрібно буде ідентифікаційний номер PESEL.

Ще є свідчення про так званий тимчасовий захист для українців. Це свідчення дає можливість біженцям з України перетинати польські кордони та повторно отримати візу.

Також українців перевірятиме Управління соціального страхування. Це робиться спеціально для того, щоб моніторити тих українців, які отримали соцдопомогу у Польщі та поїхали додому назад.

 

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Польща затвердила нові правила для українських біженців. Що потрібно знати