facebook

Українські пенсіонери, які виїхали до Польщі, можуть отримувати грошову допомогу

Українцям повідомили, хто може розраховувати на спеціальну допомогу у Польщі

Українським пенсіонерам повідомили, що вони можуть отримувати додаткову соціальну допомогу, якщо вони переїхали до Польщі. Це стосується тих громадян, які сягнули 75 років, проте є ще кілька категорій.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «napensii»

Насамперед фінансову допомогу на території Польщі отримуватимуть ті українці, яким 75 років і вони не можуть самостійно прогодувати себе. Таку категорію українських пенсіонерів виплачуватимуть по 500 злотих щомісяця.

Є відомості, що ця програма існує ще з 2019 року, і вона називається «500+ для людей, які не здатні до самостійного існування».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім цього, сподіватися на соціальну допомогу можуть і ті люди, які допомагатимуть цій категорії пенсіонерів.

Також є відомості про те, що на виплати від Польщі можуть розраховувати повнолітні люди з інвалідністю. Якщо люди, які працюють у Польщі, одержують заробітну плату у розмірі менше 1896,13 злотих, то вони також можуть отримати допомогу від спеціальної програми «500+».

Важливо відзначити, що розмір допомоги залежить від зарплати. Наприклад, чим менша заробітна плата в українця в Польщі, тим вищою буде його соціальна допомога.

Є статистика, яка каже, що з початку вторгнення РФ до України на територію Польщі вирушили мільйони українських громадян.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українські пенсіонери, які виїхали до Польщі, можуть отримувати грошову допомогу