facebook

Як розрахують субсидію українцям, які лишилися без роботи. Роз’яснення

Громадянам, які втратили роботу і залишилися без доходу під час війни, покладено субсидію на оплату комуналки. У Мінсоцполітики надали роз’яснення.

 

Стало відомо, що громадянам, які втратили роботу і залишилися без доходу під час війни, покладено субсидію на оплату комуналки. Але при цьому не всі, хто не має роботи, можуть претендувати на допомогу від держави.

У Мінсоцполітики роз’яснили, кому належить субсидія у разі втрати роботи, а кому її не дадуть.

Багато українців, які до війни обходилися при оплаті житлово-комунальних послуг без допомоги держави, зараз потребували її. Хтось був звільнений з роботи на початку чи під час війни. Когось відправили у тривалу відпустку без утримання, а комусь різко зрізали зарплатню. Усі ці люди мають право на допомогу держави.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Громадянам, які втратили роботу під час війни, субсидія може бути надана у будь-який час, навіть якщо вони звернуться за допомогою у середині опалювального сезону.

Але при цьому потрібно знати, що навіть у разі втрати роботи людині можуть відмовити у субсидії. Відмовлять у державній допомозі у таких випадках:

якщо інші члени домогосподарства працюють і якщо плата за комуналку не перевищує 15% від місячного доходу сім’ї.
якщо безробітний не має жодного офіційного доходу, за нього не сплачується ЄСВ, і він не стоїть на обліку у службі зайнятості.

У той же час, люди, які були звільнені з роботи під час війни, отримують право на субсидію. Причому за основу розрахунку субсидії, за якою вони звернулися перед опалювальним сезоном або під час його, береться заробіток не за останні місяці, а за 1-2 квартал 2022 року.

“За житловою субсидією людина може звернутися у будь-який період року, якщо вона не в змозі оплачувати житлово-комунальні послуги. Для розрахунку житлової субсидії з початку опалювального сезону (жовтень) враховується дохід осіб за І — ІІ квартали”, — повідомили у Мінсоцполітики.

На допомогу держави може також розраховувати безробітний, який протягом періоду, за який обліковуються доходи, хоча б місяць перебував на обліку як безробітний.

При цьому, якщо людина втратила роботу під час війни, стала на облік у ЦЗ і отримує допомогу з безробіття, то при розрахунку бсидії у неї замість зарплати враховуватимуть допомогу з безробіття.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Як розрахують субсидію українцям, які лишилися без роботи. Роз’яснення