facebook

Чому Росія атакує енергетичну інфраструктуру: експерт заявив про жагу перемовин і підготовку до наступу

Україна зараз руйнує путінський план.

Атакуючи енергетичну інфраструктуру України, Росія намагається утримати захоплені території, припинити бойові дії та почати переговори до зими.

Таку думку висловив заступник директора Центру армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь під час онлайнзаходу “Розвиток бойових дій і воєнна дипломатія: які цілі України та Росії на найближчі місяці”, організованого Фондом демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва.

За оцінками експерта, за допомогою тиску на Україну та її західних партнерів, використовуючи терористичні та геноцидні методи на кшталт масованих ударів по енергетичній інфраструктурі, РФ намагається зафіксувати свої територіальні “здобутки”, припинити бої та почати переговори до зими, щоб уникнути найгіршого для себе сценарію.

Ще одна мета Росії – підготуватися до свого нового наступу навесні, коли президент Володимир Путін і його генерали сподіваються накопичити сили, зокрема в Білорусі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

І дуже символічно, що вони використовують іранську зброю. Іран давно визнаний країною-спонсором тероризму. Проте від червня-липня Україна має стратегічну ініціативу на полі бою, здійснюючи успішні наступальні операції на східному та південному напрямках. І думаю, дуже скоро ми побачимо там наступні успішні кроки, враховуючи, звичайно, Херсон і Сватове. А Росія намагається це зупинити, бо Україна зараз руйнує путінський план. Так само, як путінський шантаж посипався з шантажем щодо начебто виходу Росії з зернової угоди”, – розповів Самусь.

І тут, за словами експерта, для Путіна настає дилема: намагатися продовжувати зупинити український наступ чи запропонувати нові умови для переговорів.

“Ще одна опція – Росія може отримати більше іранських дронів та на додачу ще й балістичні ракети, щоб у листопаді-грудні спробувати зруйнувати більше української енергетичної інфраструктури. І тут наші західні партнери мають дати нам більше систем проти цих балістичних ракет”, – зазначив Самусь.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чому Росія атакує енергетичну інфраструктуру: експерт заявив про жагу перемовин і підготовку до наступу