facebook

«Диктатори завжди закінчують погано». Інтерв’ю з Арсеном Аваковим — про вбивство Путіна, розпад імперії та розправу з колаборантами

«Диктатори завжди закінчують погано». Інтерв’ю з Арсеном Аваковим — про вбивство Путіна, розпад імперії та розправу з колаборантами

— Що вам відомо про стан окупаційних військ на території України?

— Згідно з різними оцінками, від 25% до 30% угрупування, яке атакувало Україну, зараз знаходиться в недієздатному стані — або в сирій землі відпочивають, або поранені, або полонені. Це говорить про те, що бойовий дух того угрупування, яке знаходиться на території України, вкрай низький. [Вони] все бачать, все знають, добре розуміють, що їм тут не раді; добре знають, що чим довше вони залишаються на нашій землі, тим більше шансів, що вони не повернуться або повернуться каліками. Якось їх треба утримувати, а тому їм дають найбільш нелюдські накази: вбивати, ґвалтувати, грабувати.
Це новий російський фашизм на чолі з новим фюрером.

Це нарощування жорстокості, яке відбувається з боку російських окупаційних військ, отримає ще більшу жорстокість з нашого боку: відсіч буде ще жорстокішою.

На жаль, тут не місце гуманітарним позиціям, тому що коли молоді прийшли вбивати наших людей, у мене немає жодної гуманності: ми на своїй землі захищаємося і будемо дуже жорстко відповідати на такі речі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

— Путіна може вбити хтось з його оточення чи вони на це не здатні?

— Залиште нам це солодкою несподіванкою. Раптом ми прокинемося вранці, а нам скажуть: «Путіна грохнули».

Але я думаю, що будь-який диктатор будь-якої імперії завжди закінчував погано: або його вбивали свої ж, або він трагічно гинув, або його розривав натовп. Я не знаю, що буде з Путіним. Я знаю, що той механізм санкцій (за нас весь світ вписався) і той механізм опору, який ми демонструємо всьому світу, створює умови для того, щоб путінська Росія розпалася, щоб путінська імперія не відродилася, а загинула. Це точно буде, питання — якою ціною. Так вийшло, що найбільшу ціну у світі платить Україна. Боремося ми за увесь світ, а платить Україна.

— На Запорізьку АЕС завели якихось російських спеціалістів і, я так розумію, збираються підключити атомну станцію до електроживлення окупованого Криму. Які наші шанси завадити цим планам?

— Ігри навколо атомних станцій дуже дорого коштують і з цим потрібно бути акуратними. Ми маємо справу з мавпою з гранатою в руці.

У нього в голові багато сценаріїв, як він вважає, безпрограшних дій. Він шантажує увесь світ атомною бомбою, він може атакувати і підірвати сховище ядерних відходів у Чорнобилі, а при цьому скаже, що це українці [зробили]. Він може підірвати дамбу Київського водосховища і сказати, що це українці. Він може атакувати блок Південно-Української станції. Такого роду гидоти у цього мерзотника є в достатній кількості.

Ця людина перейшла будь-які межі, він став поводити себе гірше за фашистів.

Руйнування в Харкові сьогодні ледь не більші, ніж під час Другої світової війни, коли місто переходило з рук у руки чотири рази.

— Україна кричить на весь світ, щоб вони допомогли системами протиповітряної, протиракетної оборони. Як нам зрушити це питання?

— Динаміка останніх днів прекрасна, з точки усвідомленням Заходом того, що відбувається. Тепер Заходу потрібно остаточно зрозуміти і повірити, що якщо Путіну хоч якось зійде з рук ситуація війни в Україні, то питання короткого часу, коли те ж саме почнеться з країнами НАТО.

А те, що зброя йде нарешті нескінченним потоком в Україну, — факт. Те, що починається прямий і правильний потік фінансової допомоги, — факт. Те, що Європа не готова і не буде воювати за українців і українську землю, — теж факт і Бог з ним: ми б на землі і самі справилися. Питання жахливого відставання у тому, щоб закритися ППО від усіх цих російських ракет і літаків. Надолужити швидко це відставання, сподіваюся, можна. Я думаю, що ми не є свідками остаточної позиції НАТО і Євросоюзу, ми будемо бачити велику динаміку змін позицій щодо цієї агресії.

— Якою має бути відповідальність для колаборантів?

— Ступінь жорстокості зараз вкрай високий. Лише в Маріуполі офіційно загинули півтори тисячі [людей]. Впевнений, що ця цифра, на жаль, втричі більша, адже є жертви під розваленими будівлями. У Харкові кількість жертв навіть не оголошується.

На тлі таких смертей ніякої церемонії з колаборантами та зрадниками не буде, повірте мені. За законами воєнного часу, на цих людей очікуватиме найжорстокіша розправа.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

«Диктатори завжди закінчують погано». Інтерв’ю з Арсеном Аваковим — про вбивство Путіна, розпад імперії та розправу з колаборантами