facebook

Різдво Христове 25 грудня: як в Україні зміняться дати православних свят. Календар

Вже є інформація про те, що Україна може святкувати Різдво новою датою. Так, є інформація, що велике свято українці тепер нібито відзначатимуть 25 грудня. Це зазнає серйозних змін, які торкнуться і багатьох інших свят.

Відповідну інформацію надали на порталі «РБК-Україна»

Як відомо, в Україні Різдво завжди відзначалося 7 січня, так само як і в Росії. Однак тепер все буде по-іншому і велике свято тепер випадатиме на 25 грудня, так само, як і в європейських країнах.

Також слід наголосити, що Священний синод ПЦУ 18 жовтня 2022 року дозволив відзначати Різдво 25 грудня. Це нібито сталося за бажанням громадян України, а не тому, що так захотіли чиновники. Проте статистика говорить про те, що два роки тому під час опитування близько 26% українців хотіли відзначати Різдво 25 грудня, а 58% жителів нашої країни хотіли залишити святкування Різдва на 7 січня.

Важливо наголосити, що якщо відзначати Різдво 25 грудня, то зрушаться й інші свята: Щедрий вечір буде 13 січня, Василя буде 1 січня, Хрещення буде 6 січня, Благовіщення буде 25 березня, Юрія буде 23 квітня, Різдво Іоанна Хрестителя буде 23 червня, Петра та Павла буде 29 червня, Іллі – 20 липня, Маковея випаде на 1 серпня, Преображення буде 6 серпня, Перша Пречиста буде 15 серпня, Покрова перенесеться на 1 жовтня, Андрія – на 30 листопада та Миколи святкуватимуть 6 грудня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Різдво Христове 25 грудня: як в Україні зміняться дати православних свят. Календар