facebook

“Тотальна гроза суне в ці області України, шалену спеку перерве вражаюча негода”: синоптики про дощі прямо на вихідних

Синоптики кажуть про загалом спекотну погоду в Україні, однак деяким областям все ж доведеться зіткнутися зі справжнім шаленством стихії. Слід очікувати натдощі та грози.

Як інформує “Апостроф”, у п’ятницю, 23 червня, в Україні переважатиме спекотна погода, лише місцями можливі дощі з грозами.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

За її словами, протягом дня температура повітря становитиме +26…+32 градуси.

Не така серйозна спека буде на північному сході, висока температура очікується на південному заході.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вітер буде південно-західного напрямку, невеликий чи помірний.

Частину України накриють дощі з грозами. Така погода можлива на заході, а також у Сумській та Харківській областях. Вранці може дощити на Вінниччині, Житомирщині, а також Київщині. На решті території – сухо і сонячно.

У Києві 23 червня протягом дня температура сягатиме +30 градусів, незначні опади з грозою можливі у ранковий час.

24-25 червня температура повітря знизиться до +24…+27 градусів, адже послаблять спеку дощі, які пройдуть у столиці.

До кінця поточного тижня в Україні збережеться мінлива хмарність. Періодично очікуються дощі з грозами, проте на температуру вони суттєво не вплинуть – буде довлі спекотно. Місцями стовпчики термометрів показуватимуть +30°…+32°. Однак наприкінці тижня у західних та північних областях температура все ж знизиться до більш комфортних +22°…+27°. Про це свідчить прогноз синоптика Ігоря Кібальчича, передає “Метеопрог”.

Погода сьогодні – прогноз на 22 червня
У четвер, за даними синоптика, короткочасні дощі очікуються у Приазов’ї та на крайньому сході. В решті областей України збережеться погода без опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, на південному сході окремі пориви 15-20 м/с. Вдень повітря прогріється до +22…+27 °С, на півдні +28…+31 °С.

Погода 23 червня
У п’ятницю, 23 червня, очікується мінлива хмарність, без істотних опадів, лише у західних областях вдень місцями пройдуть короткочасні дощі з грозами. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +10…+15 °С, а вдень +23…+28 °С.

Погода 24 червня
У суботу, за даними Ігоря Кібальчича, у західних, місцями також у північних регіонах України очікуються дощі та грози. На решті країни без істотних опадів. Вітер південно-західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі становитиме +13…+18 °С, вдень +24…+29 °С.

Погода 25 червня
У неділю вночі буде без істотних опадів, а вдень місцями в Україні пройде невеликий дощ, місцями грози. Вітер очікується західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме +14…+19 °С, вдень у південних, центральних та східних областях буде спека до +27…+32 °С, а у західних та північних областях очікується більш комфортна температура, +22…+27 °С.

В Україні оголосили надзвичайний рівень небезпеки – що відомо
На сьогодні, 22 червня, у багатьох областях України оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки. За даними Укргідрометцентру, небезпека виникнення лісових пожеж переважатиме у більшості південних, центральних, Сумській, Харківській та Донецькій областях.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Тотальна гроза суне в ці області України, шалену спеку перерве вражаюча негода”: синоптики про дощі прямо на вихідних