facebook

Відключати електроенергію будуть всю зиму: експерт розповів про тривалість блекауту в Україні

Нові ракетні удари можуть спричинити більш тривалі відключення, але поки що ситуація має шанс покращитися.

В Україні можуть відключати електроенергію протягом всієї зими, тривалість відключень може бути більшою, ніж зараз, але на вихідних ситуація має шанс покращитися.

Про це в коментарі для ТСН.ua повідомив перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко.

“За моєю інформацією, нічний дефіцит електроенергії стався через відключення від системи атомних блоків на РАЕС та ХАЕС. Внаслідок пошкоджень через ракетний удар 15 листопада аварійно відімкнулася вся ХАЕС та два великі блоки РАЕС, – повідомив нам парламентар. – У них не було зняття потужності, відповідно, їх не запускали. Зараз відкриваю вам таємницю. Щойно спілкувався з представниками однієї з енергетичних компаній, від якої, в першу чергу, залежить Київ та область. Вони мені повідомили, що зараз буде покращення, оскільки до системи будуть приєднані ці блоки. До цього, дійсно, в Києві вночі був дефіцит генерації через мережеві пошкодження. Київ та область – це по суті одне ціле. Обмежили область, а водночас – частину Києва. Зараз, на вихідних, буде покращення”.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На запитання про те, чи може Україна імпортувати електроенергію, Олексій Кучеренко відповів так: “Коли імпорт нам потрібен, певною мірою він є. На західному кордоні. Але, на жаль, коли логістика електроенергії порушена, то система ділиться на “острови”. 15 листопада були роз’єднані зв’язки між ними. Десь був профіцит, а десь – дефіцит. Наскільки західний імпорт може допомогти Києву – не гарантовано. Головний – логістичний фактор, логістика”.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Відключати електроенергію будуть всю зиму: експерт розповів про тривалість блекауту в Україні