facebook

У Раді назвали суму збитків внаслідок останнього масованого ракетного удару Росії по Україні

Міністерство економіки України прогнозує подальше падіння ВВП.

Після масованої ракетної атаки енергетичної інфраструктури з боку Росії 15 листопада Україна зазнала близько мільярда доларів збитків.

Про це голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив у ефірі телемарафону.

Нардеп наголосив, що втрати української економіки внаслідок ворожих обстрілів є колосальними. Щодо конкретних цифр, то Гетманцев сказав, що останні ракетні атаки призвели до мільярда доларів прямих збитків.

“Якщо ми говоримо у цифрах ВВП, то Міністерство економіки вже скоригувало свій макропрогноз в бік збільшення падіння ВВП до 39% у жовтні. Тобто внаслідок атак у жовтні, відповідно у листопаді атаки не зменшилися, а збільшилися. Тому падіння буде продовжуватися”, – поінформував очільник фінансового комітету.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, Росія 15 та 17 листопада влаштувала масовані ракетні удари по енергетичній інфраструктурі України. На всій території країни запровадили стабілізаційні та екстрені відключення електроенергії, що тривають досі.

Як оцінив єврокомісар з антикризового управління Янез Ленарчич, руйнування енергетичної інфраструктури України сягає критичної точки після атак.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Раді назвали суму збитків внаслідок останнього масованого ракетного удару Росії по Україні