facebook

На Львівщині заможний хлопець купив будинок багатодітній сім’ї

Добродій купив будинок сім’ї з дів’ятьма дітьми на Золочівщині. Історію про вчинок такого добродія написала у Facebook секретар Куровицької сільської ради Ірина Бундза. 

Вона розповіла, що якось в кінці робочого тижня (була п’ятниця) зайшов у сільську раду молодий чоловік, Сергій, і запропонував купити багатодітній родині Марії будинок.

“Я БУЛА ДУЖЕ ЗДИВОВАНА, ТОМУ ЩО ВСЕ ЦЕ ВИГЛЯДАЛО ЯКОСЬ НЕЗВИЧАЙНО, А НАВІТЬ НАДЗВИЧАЙНО. ВАЖКО БУЛО У ЦЕ ПОВІРИТИ”.

ІРИНА БУНДЗА

Вони домовилися, що в понеділок, близько обіду, Сергію покажуть кілька варіантів будинків, які продаються. У понеділок вій дійсно приїхав та разом з мамою великого сімейства та секретарем сільради поїхав оглядати майбутню покупку. Варіантів подивились декілька, але жоден йому не сподобався. Будинки були занедбані і потребували ремонту. Марія згадала про ще один великий, гарний будинок, проте вартість його була вдвічі вищою від попередніх – 22 тисячі доларів. На цьому вони розпрощалися.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Та через двадцять хвилин Ірині Бундзі передзвонила багатодітна мати і з сльозами радості повідомила, що Сергій вибрав все таки цей гарний, просторий будинок для неї і її дітей.

“НА МОЄ ПИТАННЯ, ЧОМУ ВІН ЦЕ РОБИТЬ ВІДПОВІВ ПРОСТО: “А ЧОМУ Б НІ, ЯКЩО Я МОЖУ ЦЕ ЗРОБИТИ?”. БЕЗ САМОЗАКОХАНОСТІ, БЕЗ ВСЯКОЇ ГОРДИНІ, БЕЗ САМОЛЮБСТВА, ВРЕШТІ-РЕШТ БЕЗ “ПОНТІВ”.

В сім’ї виховується дев’ять дітей, всі дівчата. Мати – Марія Ракус – рано стала вдовою. Другий чоловік – залишив її. Соціальні служби допомогли знайти у селі на Золочівщині закинуту хату, в якій не було вікон та дверей. Проте жінка не віддала дітей в інтернат, а продовжувала опікуватися ними та ще й волонтерити. Про героїчну мати в газеті прочитав молодий хлопець Сергій з сусіднього села. Його батьки – переселенці із Польщі, лемки. Він купив будинок, а також сплатив податки та послуги нотаріуса. Тож сьогодні Марія і її діти – власники будинку.

Інформацію про благочинність добродія підтвердив “Золочів.нет” голова Куровицької сільської ради Володимир Чорнопис.

Вона не мала де жити, рано стала вдовою. Їй казали відмовитися від них. Але вона зробила наперекір усім, бо не уявляє життя без 9-ти своїх дочок. Як жінці самій вдається ставити їх на ноги? Дивіться у проекті «Добрий ZIK» за 23 серп. 2018 р.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На Львівщині заможний хлопець купив будинок багатодітній сім’ї