facebook

Чи хоче Захід, щоб Україна заради закінчення війни залишила Росії Крим і Донбас: відповідь політолога

Андрій Піонтковський зазначив, що Україна сьогодні виконує функції НАТО, і Захід це розуміє.

Тверда позиція Заходу полягає в тому, що мир в Україні може бути встановлений тільки одним способом – повним виведенням російських військ з окупованих територій.

Про це заявив публіцист і політолог Андрій Піонтковський в інтерв’ю УНІАН, відповідаючи на запитання, чи дійсно США хочуть, щоб Україна вийшла тільки до кордонів 24 лютого, а Крим і Донбас залишила РФ.

“Є офіційні документи “Великої вісімки”. Засідання 14 жовтня і 12 грудня закінчувалися ухваленням заяв, у яких висувалася вимога повного виходу російських військ з усієї окупованої території. Там немає ніякого 24 лютого. Була дуже показова прес-конференція Макрона і Байдена, де вони обидва не дуже охоче, але змушені були повторити цю формулу. Було сказано: “Мир в Україні може бути встановлений тільки одним способом – повним виведенням російських військ з окупованої території. На сьогодні Путін до цього не готовий, тому у нас немає ніяких підстав для переговорів з ними. Коли він погодиться на це, ми вступимо з ним у переговори”. Це тверда позиція Заходу”, – заявив він.

Коментуючи недавній виступ президента України Володимира Зеленського у Конгресі США, Піонтковський акцентував на тому, що Україна сьогодні виконує функції НАТО, і Захід це розуміє.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Західний світ нарешті зрозумів, що відбувається. Навіть такий пропалений бюрократ Столтенберг сказав, відповідаючи на закиди про занадто велику фінансову допомогу Україні: “Ми платимо грошима, а українці – кров’ю. І якщо вони не вистоять, то нам доведеться платити цю високу ціну”. Нарешті Захід це зрозумів, і це відбилося на зустрічі Зеленського у Конгресі”, – підсумував політолог.

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чи хоче Захід, щоб Україна заради закінчення війни залишила Росії Крим і Донбас: відповідь політолога