facebook

Під час пологів померла 20-річна дівчина та її син: у лікарні кажуть, що невинуваті

Батьки померлої дівчини звинувачують лікарів.

На Рівненщині під час пологів померла 20-річна дівчина та її немовля. Трагічний випадок стався 29 листопада у Сарненській районній лікарні. У поліції розпочали досудове розслідування за цим фактом, тим часом лікарі ствержують, що діяли згідно із затвердженими протоколами та стандартами.

Медичний директор лікарні Віктор Пістоль розповів виданню “Рівне Медіа”, що згідно з попередніми висновками паталогоанатомів, у дівчини стався розрив аневризми судин головного мозку та кроволивив у мозок.

Лікар порівняв патологію із “бомбою сповільненої дії”.

“Відповідно це є бомба сповільненої дії… Це патологія, з якою будь-яка людина може прожити 10 чи навіть 40 років. Проте при певних ситуаціях судина розривається, відповідно крововилив йде у мозок, і людина помирає, – каже Пістоль.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відповідно до протоколу патологоанатомічного дослідження причина смерті немовляти – асфіксія.

“Якщо є порушення у породіллі, то там є чинники, які можуть вплинути на смерть дитини. Це лічені секунди, хвилини”, – додав директор лікарні.

Пістоль заявив, що лікарі діяли згідно з затвердженими протоколами та стандартами. Однак службове розслідування там все ж проведуть.

“Службове розслідування проводиться у будь-якому випадку. Це трагічна ситуація. І потрібно до цього підходити дуже уважно та виважено. Однозначно буде проведена службове розслідування на виявлення невчасних чи неправомірних дій. Але попередньо цього не було”, – стверджує лікар.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Під час пологів померла 20-річна дівчина та її син: у лікарні кажуть, що невинуваті