facebook

Морози до мінус 19: за аномальною спекою до України йде тріскучий холод

Щоправда температура так знизиться не всюди.

В Україні перші дні нового року виявилися напрочуд теплими і такою погода залишатиметься й сьогодні, але ненадовго, йдеться в ТСН.

Рекордні позначки синоптики фіксували в кожній області. Найтеплішим початок січня був в Івано-Франківську та Ізмаїлі. Аж до +20-ти. Ці значення увійшли в історію метеоспостережень як найвищі – за 142 роки.

Сонячна погода, більше схожа на квітневу, пробудила бджіл, метеликів і рослини. Зокрема, в столиці, де стовпчики термометра показували +13, розцвіли сакури. Навколо рожевих квітів масово збираються кияни і кажуть, що весна посеред зими – це до перемоги.

Аномальне тепло до нас приніс атмосферний фронт аж із Африки, кажуть синоптики. Ще сьогодні-завтра тішитиме погода українців плюсовою погодою, але ближче до вихідних тепло витіснить циклон із Півночі і принесе опади із сильними морозами – вдень до мінус 10-ти, уночі аж до мінус 19-ть.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Вже починаючи з 5-6 січня зміна синоптичного фону – це зниження температури і опади у вигляді дощу, снігу. Ближче до кінця тижня ми будемо фіксувати сильні морози на північному-сході вночі десь – 14 – 19 градусів морозу. Але це не по всій території, в Карпатах, Закарпатті буде -4-10”, – зазначає синопткиня Діана Кривобок.

 

 

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Морози до мінус 19: за аномальною спекою до України йде тріскучий холод