facebook

Директорка школи Києва з паспортом РФ, яка пересиділа наступ у Криму, судиться за своє місце після звільнення

Жінка каже, що змогла виїхати з окупованого півострова лише влітку, бо боялась.

На посаду директора школи хоче поновитися людина, яка має і український, і російський паспорти. Ольга Слободянюк у 14-му році жила в Криму, тож, як вона твердить, книжечку з птахом-мутантом отримала проти своєї волі. Усе б нічого, але за 5 днів до повномасштабного вторгнення жінка виїхала до окупованого півострова, а повернулася лише влітку, йдеться в ТСН.

Біля школи №292 імені Івана Мазепи у Києві зібралися батьки, які не хочуть повернення на посаду колишньої директорки Ольги Слободянюк. Претензій декілька – це і її російський паспорт, і особисті якості. “Дуже зверхнє ставлення як до батьків, так і до дітей. Було таке враження, що “я тут найголовніша, а ви всі ніхто і звати вас ніяк”, – кажуть батьки.

Та останньою краплею стала поведінка директорки в драматичні дні кінця лютого 22-го року. Слободянюк бере відпустку від 20 до 25 лютого і їде в окупований Крим. Там у неї зокрема живе батько та двоє дорослих дітей. 24 лютого Росія розпочинає повномасштабне вторгнення, сполучення з півостровом закривають. Від директорки жодних вказівок, а лише обіцянки приїхати. Та приїхала Слободянюк лише у червні. Жінка божиться, що вона не могла фізично виїхати з Криму раніше. Чекала поки з’явиться бодай якийсь маршрут. “Так склались обставини, я шукала компаньона, я чесно вам скажу, я боялася їхати одна. Мені було дуже страшно, я вам чесно скажу, але я поїхала”, – твердить вона.

“Саме до червня вона чекала напевне тому, що там стали курити в не тих місцях і з’явилася бавовна, і вона зрозуміла, що не так сталося як гадалось, не виходить пересидіти”, – певні батьки учнів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Росія, Туреччина, Чехія, Польща, Україна – таким маршрутом Слободянюк знову опинилася в Києві. Подала до суду з вимогою скасувати наказ про звільнення і виплатити зарплату. Позов задовольнили. Те, що має російський паспорт, жінка не заперечує, але, мовляв, не від хорошого життя. “Він не визнається звісно, але він є тому, що це спосіб для того, щоб зберегти свою родину, своє майно, яке є на окупованій території”, – переконує Ольга Слободянюк.

У колективу школи є й інші запитання до екскерівниці – зокрема, чи не є колаборантом її син. “Розповідала коли вона прийшла на роботу колегам що в неї син працює заступником прокурора в місті Євпаторії”, – запевняють у школі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Директорка школи Києва з паспортом РФ, яка пересиділа наступ у Криму, судиться за своє місце після звільнення