facebook

Захисники України, які вважалися загиблими, живі – омбудсмен назвав їх кількість

Захисники України, які вважалися загиблими, живі – омбудсмен назвав їх кількість

Понад 20 захисників України, які вважалися загиблими, живі та наразі перебувають у російському полоні.

Про це йдеться у повідомленні українського уповноваженого з прав людини Дмитра Лубинця у Telegram.

Лубинець розповів про підсумки переговорів у Туреччині з омбудсменом рф Тетяною Москальковою.

«Вперше російська сторона приїхала з пропозиціями, які ми обговорювали заздалегідь. Прориву немає, але, принаймні, пішла технічна робота. Обмінюємося списками, інформацією. Тему зниклих безвісти ми опрацьовуємо окремо. Є вже випадки, коли наші громадяни, які вважалися загиблими, російська сторона підтвердила, що вони живі – 23 хлопці. Це величезний позитив», – повідомив омбудсмен.
Нагадаємо, що у вівторок, 10 січня, омбудсмен Лубинець зустрівся з російською уповноваженою Тетяною Москальковою в Туреччині. До двостороннього формату приєднався турецький омбудсмен.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Під час переговорів у столиці Туреччини йшлося про вирішення гуманітарних проблем громадян України та громадян росії, зокрема про активізацію обміну військовополоненими, повернення поранених, цивільних.

Перед Новим роком у суботу, 31 грудня, Україна провела черговий обмін полоненими. Додому повернулися 140 людей, серед яких військові та мирні жителі.

Також стало відомо, що український омбудсмен Дмитро Лубінець під час візиту до Анкари зустрівся з президентом Туреччини Тайіпом Ердоганом.

Напередодні після складних переговорів та за посередництва Міжнародного комітету Червоного Хреста Україні вдалося повернути 54 тіла захисників з Оленівки.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Захисники України, які вважалися загиблими, живі – омбудсмен назвав їх кількість