facebook

Адигейський сир – один з найбільш простих у приготуванні, на весь процес піде не більше години

Це молодий сир, який не потребує дозрівання.
Більшість вважає, що варіння сиру – неймовірно складний процес, і без сичужного ферменту тут не обійтися. Насправді сир буває різний.
Сьогодні ми розповімо легкий рецепт Адігейського сиру:
На 250 гр сиру:
Інгрідієнти:
молоко пастеризоване (краще використовувати молоко з невеликим терміном зберігання)- 2 л;
кисле молоко або кефір (або залишкова від попереднього сиру сироватка) – 0,4-0,5 л;
сіль.
Інвентар:
каструля на 3-4 літри;
марля або мішечок для відважування;
шумівка;
форма для сиру (якщо є);
друшляк.
Приготування:
Молоко, помішуючи, довести до кипіння (до появи рясної піни на поверхні). Додати закваску – кисле молоко, кефір – і знову довести до кипіння.
Продовжувати помішувати до тих пір, поки не утворюється “сир” і не почне відділятися сироватка прозоро-жовтуватого кольору.
Відкинути отриману масу на друшляк і, поки ще гаряча, сформувати грудку, позбувшись від зайвої сироватки. Якщо є форма, перекласти в неї і залишити під грузом. При відсутності форми простелити марлею друшляк, сформувавши голівку, зібрати кінці марлі, зверху покласти груз.
Через 15-30 хвилин сир потрібно перевернути і знову поставити зверху груз. Чим довше перебуватиме сир під грузом, тим він буде щільнішим і сухішим.
Обваляти сир в солі і прибрати в холодильник на кілька годин або на ніч. Тим, хто любить спеції, напевно сподобається сир із зеленню. Сирну головку можна обваляти в подрібненій свіжій або сушеній зелені перед самою подачею, а можна додати безпосередньо в сир перед формуванням головки.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Адигейський сир – один з найбільш простих у приготуванні, на весь процес піде не більше години