facebook

Щасливі та успішні: добірка книжок про гармонійне виховання дітей

Напередодні 1 вересня видавництво “Наш формат” підготувало добірку книжок, які стануть у нагоді батькам та педагогам, які прагнуть зрозуміти секрети сучасного, успішного та гармонійного виховання.

1. “Секрети мозку. 12 стратегій розвитку дитини”

Деніел Сіґел, Тіна Брайсон

Деніел Сіґел, доктор медичних наук, професор клінічної психіатрії, та Тіна Брайсон, докторка філософських наук, психотерапевтка, створили цю книжку, щоб ясно і доступно описати вплив нейробіології на виховання дитини.

Чому важливо розвивати спогади дітей та як це допоможе їм боротися зі стресовими ситуаціями?

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Що таке верхній та нижній “поверх” мозку та який з них відповідає за контроль емоцій?

Крім цього, автори пропонують методики, які допоможуть перетворити конфлікт у гру,  допомогти дітям побороти страх та не зірватися батькам, коли світ став догори ногами.

2. “Як виховати дорослого: підготовка дитини до успішного життя”

Джулі Літкотт-Гаймс

Під час роботи у Стенфордському університеті Джулі Літкотт-Гаймс, яка тоді працювала деканом та радником першокурсників, помітила, що покоління міленіалів (народжених після 1981 року) здатне вступити у серйозну інтелектуальну боротьбу, але при цьому неспроможне вирішити звичайні побутові справи і адекватно функціонувати без батьківського носовичка.

Авторка пояснює, що з розвитком суспільства змінився і перебіг дитинства. Батьки переконані: якщо будуть поруч, вбережуть дитину від усіх негараздів. Такі “батьки-квочки” запускають незворотний процес втрати самостійності у конкурентному світі.

У своїй роботі Літкотт-Гаймс, авторка статей про вплив надмірної опіки батьків на життя дітей, доводить — гіперопіка приносить більше шкоди, аніж позитиву, а також намагається переконати “батьки-квочок” дозволяти дитині дорослішати разом із проблемами, що виникають.

3. “Виховання надзвичайної дитини”

Мері Шіді Курсінка

Мері Шіді Курсінка — докторка педагогічних наук, дослідниця та викладачка освітніх програм для батьків.

Зазираючи за лаштунки багатьох сімей, Мері зібрала практичні поради, підкріплені науковими теоріями та психологічними дослідженнями з виховання дітей.

Авторка запевняє, що виховувати дитину потрібно з урахуванням її психологічного типу.

У книжці ви знайдете низку тестів, які допоможуть не лише визначити темперамент вашої дитини, а й зрозуміти, які підходи будуть більш дієвими та менш травматичними.

4. “Правила розвитку мозку дитини”

Джон Медіна

Джон Медіна — біолог-еволюціоніст, займається дослідженням розвитку мозку та генетикою психічних розладів.

У книжці розвінчує найпопулярніші міфи та намагається відповісти на поширені запитання про зв’язок генів із розвитком дитини.

Чи впливає слухання класичної музики на ще ненароджену дитину?

Чи справді гени формують характер вашого дитя?

Автор наголошує: мозок починається з однієї клітини в утробі, тому його розвиток нерозривно пов’язаний з розвитком самої дитини.

За допомогою життєвих прикладів автор в іронічній формі розкриває суть усіх методів, які нібито зможуть зробити з вашої дитини генія.

Автори відзначають, що сучасному поколінню потрібні не стільки теоретичні знання, скільки навички так званих чотирьох “К”: критичного мислення, комунікації, командної роботи та креативності. Саме вони допоможуть підготувати наступне покоління інноваторів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Щасливі та успішні: добірка книжок про гармонійне виховання дітей