facebook

Весняні канікули 2023: коли українські школярі відпочиватимуть у країнах Європи

Весняні канікули 2023: коли українські школярі відпочиватимуть у країнах Європи

Мільйони українок після початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації змушені були виїхати з дітьми до європейських країн. Деякі вже встигли повернутися додому, інші звикають до нових правил у Європі.

Зокрема, українцям нагадали про те, коли та скільки у різних європейських країнах відпочивають діти.
Польща

Зимові канікули у країні, яка прийняла більшу кількість українських сімей, різняться залежно від воєводств. Так, з 16 по 29 січня канікули тривають у Люблінському, Лодзинському, Підкарпатському, Поморському та Сілезькому воєводствах, з 23 січня по 5 лютого – у Підляському та Вармінсько-Мазурському воєводствах, з 30 січня по 12 лютого у Куявському, Малопольському, Свентокшиському воєводства, з 13 по 26 лютого – у Нижньошлезському, Мазовецькому, Опольському та Західно-Поморському.

На весняно-великодніх канікулах діти відпочиватимуть з 6 по 11 квітня.
Німеччина

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У цій країні, як і в Польщі, все залежить від конкретної землі. Зимові канікули тут розпочинаються з 27 січня до 20 лютого і завершуються з 27 січня до 24 лютого. Весняний відпочинок у школах стартує з 6 березня по 11 квітня та закінчується з 17 березня по 22 квітня.

Австрія

Семестрові канікули у школах відбудуться з 6 по 11 лютого у Нижній Австрії та Відні, з 13 по 18 лютого у Бургенланді, Каринтії, Зальцбурзі, Тіролі, Форарльберзі та з 20 по 25 лютого у Верхній Австрії та Штирії.

На Великодні канікули діти йдуть з 1 по 10 квітня, вихідні на День Праці та Вознесіння – 1 та 18 травня відповідно, вихідні на П’ятидесятницю – 27-29 травня.

Естонія: третя перерва – з 27 лютого по 5 березня; четверта перерва – з 24 по 30 квітня.

Литва: з 11 по 19 березня відбудуться весняні канікули. Крім того, у вихідні будуть 10 квітня (Великодній понеділок), 1 травня (День праці), 4-5 травня (День відновлення незалежності). Тут діти відпочиватимуть від уроків з 13 по 17 лютого, навесні – 11-14 квітня.

Чехія: 4 лютого в цій країні буде семестрова перерва, а 14-15 квітня – великодні канікули.

Румунія: дати лютневих канікул тут плаваючі – тиждень у період з 6 по 24 лютого, їх визначають місцеві адміністрації; весняні канікули відбудуться з 7 по 18 квітня.

Угорщина: тут канікули відбудуться з 6 по 11 квітня.

Словаччина: Великодні канікули у школах цієї країни продовжаться з 6 по 11 квітня. У вихідні дні також будуть 1 (День праці) та 8 (День перемоги над фашизмом) травня.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Весняні канікули 2023: коли українські школярі відпочиватимуть у країнах Європи