facebook

Водії розоряться на штрафах: скільки доведеться платити за “найпопулярніші” порушення

Для покращення безпеки на дорогах України введено нову систему штрафів за порушення Правил дорожнього руху. Найпоширенішими порушеннями є перевищення швидкості, що становить серйозну загрозу для автомобілістів та пішоходів.

Про це повідомляє сайт РБК – Україна.

Згідно із Кодексом України про адміністративні правопорушення та правилами дорожнього руху, штрафи за перевищення швидкості становлять:

Перевищення швидкості на 20 км/год – 340 грн;
Перевищення швидкості на понад 50 км/год – 1700 грн.
Варто зауважити, що з 1 квітня 2024 року в Києві та Дніпрі збільшено допустиму швидкість на деяких ділянках вулиць, зокрема до 80 км/год та 70 км/год відповідно.

У Патрульній поліції наголошують, що водіям важливо враховувати різні чинники при виборі швидкості руху, включаючи дорожню обстановку, вантаж, що перевозиться, та стан транспортного засобу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Особливу увагу слід приділяти поїздкам у темний час доби або при поганій видимості, де водій повинен обирати таку швидкість, щоб забезпечити можливість зупинити автомобіль у межах видимості дороги.

Також слід відзначити, що в Україні скасовані тимчасові рамки щодо використання ближнього світла фар чи ходових вогнів під час руху за межами населених пунктів. Тепер ходові вогні повинні бути увімкнені у будь-яку пору року та доби.

Найпоширенішими порушеннями правил дорожнього руху є рух на червоне світло світлофора та рух по смузі для громадського транспорту. За перший порушення передбачений штраф у розмірі 510 грн, а за друге – штраф у розмірі 680 грн. Також заборонено зупинятися на зупинках громадського транспорту та біля них.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Водії розоряться на штрафах: скільки доведеться платити за “найпопулярніші” порушення