facebook

11 симптомів, що вказують на проблеми з серцем

Дуже цінна інформація, яка може врятувати здоров’я ваших близьких!

Серцевий напад б’є на поразку. Такий збій може призвести не тільки до інвалідності, а й до летального результату. І все тому, що серце постійно знаходиться в безперервній роботі, поставляючи органам кров. Як тільки відбувається збій припливу крові до серцевого м’яза (міокарду), виникає ішемічна хвороба серця (ІХС). Прояви її можуть бути різними, починаючи від стенокардії і закінчуючи інфарктом. А ось результати — сумні: саме ІХС є однією з причин смертності, а зона її поразки змушує визнавати це захворювання проблемою нашого століття.

Однак запобігти це можна за 30 днів, звернувши увагу на ті сигнали, які посилає серце. Навіть якщо деякі з них виявляються нечасто, це вже привід замислитися над станом свого внутрішнього «акумулятора». Поява більш п’яти нападів в день вказує на термінову необхідність звернутися до лікаря.

Втома вказує на недостачу кровопостачання, а слабкість — на ризик інфаркту

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Почнемо з тих неясних проявів, які прийнято ігнорувати, приймаючи їх за хвилини слабкості. Адже саме вони є маркерами захворювання.

Симптом № 1 . Втома. Ви тільки встали з ліжка, а вже відчуваєте себе розбитим. Добралися до роботи і думаєте тільки про те, як би відпочити. А повертаєтеся з неї і зовсім виснаженим. І з кожним днем все більше відчуваєте, як накопичується втома.

  • Тривожний симптом, вказує на серцеву недостатність. Втома виникає через нестачу кровопостачання мозку, легенів і серця.
  • Симптом № 2. Слабкість. Багато хворих, які перенесли серцевий напад, зізнавалися, що незадовго до цього відчували таку слабкість, що не в змозі були утримати в руках лист паперу. Відчуття безсилля, яке характерно при грипі, є тривожним сигналом.
    • Симптом вказує на ризик інфаркту міокарда найближчим часом.

    Симптом № 3. Перепади настрою. Відчуття безпричинної тривоги відчували багато, перш ніж опинитися на лікарняному ліжку. Лікарі радять уважно ставитися до такого стану, оскільки він є одним з поширених симптомів.

    • Сильна тривога або навіть страх смерті може вказувати на наближення серцевого нападу.

    Прямо в серце: набряклість ніг і сильна задишка загрожують інфарктами

    Симптом № 4. Задишка. Якщо підняття на третій поверх викликає сильну задишку, немов після годинного марафону, а невеликі фізичні навантаження супроводжуються нестачею повітря, — саме час звернутися до кардіолога. Задишка часто супроводжує серцевий напад і може викликати біль у грудях.

    • Порушення кровотоку скорочує його надходження в легені, що викликає вкорочене дихання.

    Симптом № 5. Запаморочення. Для повноцінного функціонування мозок потребує рясного кровотоку. Як тільки в мозок надходить недостатня кількість крові, це відбивається на стані всього організму.

    • Інфаркти супроводжуються запамороченнями або втратою свідомості. Тому порушення серцевих ритмів дуже небезпечні.

    Симптом № 6. Холодний піт. Він несподівано пробиває вас, коли ви сидите просто в кріслі і раптом починаєте покриватися краплями, немов тільки що дві години провели в спортзалі.

    • Тривожний симптом, який вказує на наближення серцевого нападу.

    Симптом № 7. Прискорений пульс. Рідкісні скачки пульсу, як правило, не викликають тривогу лікарів. А ось нерегулярний або частий пульс, особливо якщо він супроводжується задишкою, запамороченням, слабкістю, — вказує на аритмію.

    • Аритмія може стати причиною інфаркту або навіть раптової смерті.

    Симптом № 8. Біль в грудях з’являється раптово і точно так само зникає. Не дивно, що багато людей ігнорують такі прояви і не усвідомлюють всієї небезпеки положення. Схаменулися, коли зона ураження поширюється на руки, спину, плечі.

    • Найпоширеніший симптом, який вказує на наближення серцевого нападу.

    Симптом № 9. Набряклість. Набряки ніг, а також збільшення ваги не завжди є наслідком сидячого способу життя (хоча і його, безумовно, теж). Однак серце також може подавати сигнали тривоги подібним способом. До них відноситься і втрата апетиту.

    • Зайва рідина в організмі вказує на серцеву недостатність.

    Кашель і розлад шлунка як маркери хворого серця

    Симптом № 10. Розлад шлунка. Біль і здуття живота, які можуть негативно позначитися на травленні і викликати неприйняття їжі, далеко не завжди є показником проблем шлунково-кишкового тракту.

    • Тривожний симптом, який за своєю загрозою можна порівняти з болем в серці і який вказує на термінове лікування.

    Симптом № 11. Кашель. Постійний кашель з’являється від накопиченої в легенях рідини. Іноді він супроводжується мокротою, що вказує на серйозність проблеми. Ще одним тривожним симптомом може стати дихання зі свистом.

    • Постійний кашель вказує на серцеву недостатність.

    P.S. Кардіологи запевняють, що кожен, хто розішле цей текст 10 людям, може бути впевнений: принаймні одне життя він врятував.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

11 симптомів, що вказують на проблеми з серцем