facebook

Смачні соуси. Один родом з Балкан, другий – з Ізраїлю

Два нові, смачні соуси. Один родом з Балкан, другий – з Ізраїлю.

Даю малі порції. Тобто, зготували та з”їли. Це дасть змогу зрозуміти чи підходить смак, можливо, щось треба додати- забрати.

Для консервування збільшіть порцію в кілька разів, в кінці додайте оцет. Гарячий соус помістіть в гарячі стерилізовані банки, зразу закрийте стерилізованими кришками, переверніть і закутайте на ніч. Айвар готується із запечених овочів, тому після запікання і очистки їх можна заморозити, а зимою приготувати свіжий соус.

Айвар (на фото)
Болгарський перець (червоний, грубостінний, великий – 3 штуки), баклажани (2 шт.) помістити в духовку при 220 град. для запікання.
Баклажан протикати виделкою (щоб не вибухнув при запіканні). В процесі запікання кілька раз перевертати на інший бік. Після запікання помістити в кульок до охолодження. Почистити від шкіри, з перцю забрати ще й середину.
До овочевої м”якоті додати попередньо просмажену на олії порізану цибулину (1 штука). Все проблендерувати. Помістити на вогонь, додати 1 ст.ложку цукру і 1/3 ч.ложки солі, 2 давлені зубки часнику, чорний мелений перець, мелений лавровий лист, червоний гострий перець. Проварити 20 хвилин.

Матбуха 
Рецепт Ілани (кукінг)!

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

10 помідорів
3 солодких червоних перці
2 гострих перці
4 зубчики часнику
3 ст л томатної пасти
2 ст ложки олії
1 ст л солодкої паприки
1 ч л чорного меленого перцю
1 ст л солі
1 ст л цукру

Помідори надрізати навхрест, облити окропом, а потім помістити в холодну воду.
Очистити помідори від шкірки.
Солодкі перці почистити і нарізати на смужки.
Гострий перець очистити від насіння , нарізати на шматочки.
Часник очистити і нарізати на тонкі шматочки.

Нагріти олію, просмажити часник, гострий і солодкий перець 5-10 хвилин до розм’якшення.
Очищені помідори нарізати, додати в каструлю і продовжувати тушкувати з овочами.
Додати томатну пасту, сіль, цукор, перець і паприку і продовжувати варити до випарювання рідини (я виварювала більше 2 годин).
Готовий соус можна проблендерувати, а можна залишити і у такому вигляді.

Смачного!

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Смачні соуси. Один родом з Балкан, другий – з Ізраїлю