facebook

Долар в Україні подешевшав: економіст пояснив, чому і який курс буде далі

Експерт пояснив причини зростання курсу гривні в Україні.

В Україні різко подешевшав готівковий долар. Американська валюта за два місяці поточного року здешевшала майже на дві гривні. Національна валюта після сезонного падіння на новорічні свята почала зростати, потім курс нормалізувався, а наразі – спостерігається його зміцнення.

Про це в ефірі “Сніданку з 1+1” розповів фінансовий аналітик Сергій Фурса.

За його словами, цьогоріч інфляція все ще буде залишатися високою в Україні. Є кілька причин зміцнення гривні – стабільна фінансова підтримка іноземних партнерів, у період посівної кампанії аграрії масово продають валюта, але найбільшим чинном є те, що через певні фактори ще населення і банки продають валюту.

“Разом із нормалізацією наразі відбувся ще один процес – Нацбанк на початку року змінив резервування для банків… Деяким банкам стало не вистачати гривень. І що роблять ці банки? Вони беруть й продають долари, частково – через кешевий ринок”, – пояснив експерт.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, є ще один чинник: “У нас серед населення є такий собі бізнес. Якщо у них є валюта, вони продають її, отримують гривні й кладуть гривні на валютний депозит”.

Найближчий прогноз щодо іноземної валюти експерта втішний – гривня надалі буде “впевненою”. Але ціна за долар нижче 38 наразі не опуститися, але вище 40 підійматися не буде.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Долар в Україні подешевшав: економіст пояснив, чому і який курс буде далі