facebook

НМТ-2024: батькам та школярам вже зараз потрібно готуватися – буде дуже багато нового

У Міносвіти розповіли, як проходитиме НМТ-2024


Випускники шкіл щороку мають складати іспити. До повномасштабного російського військового вторгнення це було ЗНО, а вже кілька років — НМТ. У Міносвіти та Українському центрі оцінки якості освіти поділилися, які зміни планують запровадити у НТМ-2024 для випускників. Відео опубліковано на YouTube-каналі Ukrinform TV.

Школярі знову складатимуть НМТ у 2024 році для вступу у вищі заклади освіти України на бакалаврські програми.

Але у відомствах вирішили збільшити кількість обов’язкових предметів, які їм потрібно буде здати. Так, до української мови та математики додасться ще й історія України.

Ще буде четвертий предмет, який випускники матимуть змогу обрати самостійно. На вибір пропонується:

Українська література;
Іноземна мова: англійська, французька, німецька, іспанська;
Біологія;
Фізика;
Хімія;
Географія.
Щоб скласти іспит з української мови та математики, абітурієнтам дадуть 2 години. Потім їм дається коротка перерва, після чого розпочнеться тестування з історії України та четвертого предмета на вибір.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Це означає, що школярам надається 60 хвилин на кожний предмет. Про те, скільки ж триватиме перерва, інформації поки що немає.

Міністр освіти та науки України Оксен Лісовий поділився, що відомство не розглядає скорочення ключових дисциплін, але працюватиме над тим, щоб вони стали більш концентрованими.

У Міносвіти виступають за те, щоб у старшій профільній школі, починаючи з 2027 року, учні змогли обирати напрям, яким бажають навчатися.

Міністр навів приклад, що у 7-9 класі діти мають близько 20 предметів. Така кількість “складно засвоїти й без стресу та онлайн-навчання”.

Притому, що не всі мають можливість користуватися гаджетами для дистанційного навчання. Тому з огляду на те, що з часом школярі все одно концентруються більше на тих предметах, які їм цікаві, можна дати можливість вибору.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

НМТ-2024: батькам та школярам вже зараз потрібно готуватися – буде дуже багато нового