facebook

“Ніхто не готувався до такого, долар приголомшить українців”: оприлюднено вражаючий прогноз, чого чекати в обмінниках

Всупереч війні та несприятливому економічному клімату в країні, гривня зміцнюється. Це може стати передумовою до ще істотнішого зниження валютного курсу. За таких умов можливий курс долара по 35 гривень виглядає зовсім нефантастично.

Як інформує “biz.today.ua”, за думку експертів, зміцненню гривні сприяв початок нового аграрного сезону. Аграрії беруть кредити у гривні, що підвищило попит на національну валюту. Ще один потужний фактор, який сприяє зміцненню гривні – фінансова допомога від міжнародних партнерів. Таким чином, зараз середня вартість долара США на готівковому ринку становить 38,9/39,05 грн, а євро – 41/41,157 грн.

При цьому голова інвестгрупи “Універ” Тарас Козак не виключає ще більшого зниження вартості іноземної валюти у найближчому майбутньому. На його думку, цілком реальний курс по 35, а то й по 30 гривень за долар.

Щоправда, такий сценарій може втілитися в реальність лише за умови подальшої фінансової підтримки України з боку партнерів, а також відновлення та модернізації промисловості. Крім того, важливими умовами є реальні перспективи членства України в ЄС і НАТО.

Слід зазначити, що на думку Тараса Козака можлива й зовсім інша, менш райдужна, перспектива, коли вартість долара злетить до 50 гривень. Такий поворот також можливий, якщо ситуація на фронті складатиметься не на нашу користь.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Багато аналітиків валютного ринку вважають суттєве зниження курсу валют малоймовірним. Адже ринок схильний до впливу безлічі факторів, серед яких попит на валюту і ситуація на фронті. А ситуація на фронті, у свою чергу, є тим самим “рівнянням із багатьма невідомими”, яке важко піддається аналізу.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Ніхто не готувався до такого, долар приголомшить українців”: оприлюднено вражаючий прогноз, чого чекати в обмінниках