facebook

Увага, сусіди – за які порушення в будинку можна отримати штраф

В Україні існує відповідний кодекс про адміністративні правопорушення

потрібно розуміти, що поруч живуть ще чимало людей. А тому варто намагатися знайти спільну мову. Однак іноді це не вдається і ви змушенні викликати поліцію для встановлення порядку.

Глова адвокатського обʼєднання “Кравець і партнери”, адвокат Ростислав Кравець розповів сайту Pro Гроші, за які порушення ваші сусіди можуть заплатити штраф.

В Україні існує відповідний кодекс про адміністративні правопорушення. У ньому перелічуються всі правопорушення починаючи з:

неналежного утримання прибудинкової території;

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

шуму;

забруднень;

невиконання певних приписів у разі, якщо сусіди самовільно захопили земельну ділянку і використовують її для власних потреб тощо.

Таких прикладів дуже багато. Найрозповсюдженіші – це шум, а також неналежне утримання прибудинкової території. Те, за що можна скласти відповідні адміністративні протоколи й притягнути порушників до адміністративної відповідальності, – говорить експерт.

У такому випадку ваші сусіди можуть заплатити штрафи до 3 400 гривень.

Оштрафувати можуть навіть на роботі
Раніше ми вже писали про те, що в Україні з 2023 року почнуть штрафувати за мобінг – цькування та приниження працівників на роботі. Даний закон дозволяє штрафувати за травлю працівника у таких розмірах:

від п’ятидесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1 700 гривень) або громадські роботи на строк від 20 до 30 годин для громадян, які цькують своїх колег;
від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1 700 до 3 600 гривень) або громадські роботи на строк від 30 до 40 годин для ФОПів, які використовують найману працю, а також для посадових осіб.
Якщо ж мобінг здійснювали декілька людей або одна особа, але яку впродовж останнього року вже штрафували за таке ж порушення, тоді розмір штрафу збільшиться вдвічі:

від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1 700 до 3 600 гривень) – для працівника;
від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3 600 до 6 800 гривень) – для роботодавця.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Увага, сусіди – за які порушення в будинку можна отримати штраф