facebook

“Пенсія зросте у цих категорій українців, уряд схвалив доплати”: хто одержить додаткові гроші, а кому не дістанеться нічого

Чимало українців можуть розраховувати на щомісячну доплату до пенсії. Розмір доплати – різний для різних вікових груп пенсіонерів. При цьому її наявність також залежатиме від розміру пенсії.

Як інформує “biz.today.ua”, про це повідомила перший заступник міністра соціальної політики України Дар’я Марчак.

За словами чиновниці, попри труднощі воєнного стану уряд вирішив не відмовлятися від доплат до пенсії, які отримують вікові пенсіонери. Ці доплати стали запроваджуватися ще 2020 року. Тоді їх почали отримувати пенсіонери віком від 80 років. І поступово це нововведення опускалося вниз за віковою шкалою, доки досягло позначки в 70 років. З осені минулого року доплата до пенсії стала доступною й 70-річним громадянам.

Така доплата згідно із законом належить не всім, а лише тим пенсіонерам, в яких пенсія не перевищує 10 340 грн. Та оскільки у нас у країні таких пенсіонерів зовсім небагато, то можна вважати, що вікову доплату до пенсії отримуватиме переважна більшість людей похилого віку.

При цьому перевага такої доплати в тому, що вона “включається” не раз на рік або півроку, а для кожного пенсіонера індивідуально – після досягнення ним 70 років. Тобто її починають отримувати одразу після 70 років. Причому, що старший пенсіонер, то вище йому належить доплата.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Так, 70-річні громадяни 2023 року отримуватимуть по 300 гривень доплати. Стільки ж належить всім пенсіонерам віком від 70 до 75 років. А ось уже тим, кому від 75 до 80 років, потрібно по 456 гривень. І найвищу доплату до пенсії дають громадянам віком від 80 років – по 570 гривень.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Пенсія зросте у цих категорій українців, уряд схвалив доплати”: хто одержить додаткові гроші, а кому не дістанеться нічого