facebook

Дівчатка самі перенесли і поховали маму: Верещук розповіла історію врятованих з окупації дітей

Дівчатка самі перенесли і поховали маму: Верещук розповіла історію врятованих з окупації дітей

Віцепрем’єрка-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі Єдиних новин розповіла про одну з історій врятованих дітей.

– Наприклад, вдалося повернути двох дівчаток та їхню старшу сестру, яка забила на сполох. Вони були з Маріуполя. Батька у них не було, а мама загинула на очах у дітей. І це було дуже страшно. Особливо, коли ми їх повернули, вони розповідають це так, розповідають про те, як переносили маму, як закопували, – каже міністр.

Вона наголосила, що тепер, якщо в родині є неповнолітні, один із дорослих повинен супроводжувати та виїхати, евакуйовуючи дітей.

– (Життя дітей в окупації схоже. – Ред.) на пекло, це життя позбавлене радощів, і там немає нічого хорошого для дітей. Якщо ми говоримо про більш підлітковий вік, то діти піддаються незаконній мобілізації. Коли ми говоримо про те, як окупанти поводяться з дітьми, із матерями з дітьми – вони просто перетворюють їх на живий щит. Окупанти під виглядом медичного обстеження використовують медичну інфраструктуру та депортовують наших дітей, – говорить Верещук.

Крім того, вона застерігла батьків не давати дозвіл окупантам на вивезення дітей до Росії, нібито до санаторіїв.
Те, що ви розумієте мову окупанта й ворога, те, що він схожий на людину і ви думаєте, що він врятує вашу дитину. Це неправда. Вони обманюють і вивозять дітей. А зараз у нас реальні кейси, що батьки звертаються, не можуть знайти своїх дітей, вони втратили з ними зв’язок. І потім з’ясовується, що вони давали на це згоду, – наголошує Верещук.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Дівчатка самі перенесли і поховали маму: Верещук розповіла історію врятованих з окупації дітей