facebook

Це пpавило поpушує кожен дpугий укpаїнець: за що оштpафують на 510 грн пpи пеpшій зупинці

Автомобільні штрафи в Україні є найпоширенішим видом покарання для водіїв за порушення ПДР. Причому деякі стягнення загрожують кожному другому автомобілісту.

Нещодавнє дослідження громадських організацій Центр демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) і Vision Zero (ГО “Віжн Зеро”) в рамках кампанії “За безпечні дороги” показало, що у 2023 році ременями безпеки користуються лише близько 40% українських автомобілістів. У 2020 році в Україні пристібався лише кожен четвертий водій. Незважаючи на позитивну динаміку, проблема все ще має масовий і загрозливий характер.

Більш ніж кожен другий автомобіліст в Україні, як і раніше, ігнорує ПДР у частині використання ременів безпеки, що карається за законом штрафом у розмірі 510 гривень. У поліції знають про таку проблему і обіцяють виправити її в міру своїх можливостей. Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький заявив, що першочерговим завданням є зміна ментальності українських водіїв, але без штрафів тут обійтися не вдасться.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Це пpавило поpушує кожен дpугий укpаїнець: за що оштpафують на 510 грн пpи пеpшій зупинці