facebook

В Україну повертаються морози: названо точну дату, коли похолоднішає та засніжить

З понеділка, 27 березня, в Україні погіршиться погода. Спочатку негода охопить західну частину, а згодом розповсюдиться по всій країні. Про це розказала синоптик Наталка Діденко.

“28-29 березня у більшості областей України очікується суттєве похолодання. Похолоднішає відчутно вже 27 березня на заході, а на сході 28 березня ще тримається тепліша погода”, – каже синоптик.

За її даними, температура повітря впродовж 28-29 березня у більшості областей знизиться до 2-5 градусів тепла, а вночі до “мінусів”.

Причиною такої різкої зміни погоди синоптик назвала південний активний циклон з районів Середземномор’я.

“Опади циклон принесе справді з півдня, проте випадатимуть вони вже на охолодженій поверхні та охолодженому повітрі, яке заздалегідь прийде в Україну із півночі та північного заходу. Тому дощі переходитимуть у мокрий сніг та сніг, ще й подекуди з налипанням мокрого снігу”, – пояснила фахівець.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Українців попередили про удар стихії – що буде з погодою
За прогнозом народнього синоптика Станіслава Щедріна, зимова негода в Україні очікується з 28 березня по 3 квітня.

Він прогнозує, що скрізь по Україні пройдуть дощі з переходом в сильний сніг, а сніговий покрив подекуди зросте до 14-17 сантиметрів. Негода, за даними народного синоптика, омине східні та південні області.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україну повертаються морози: названо точну дату, коли похолоднішає та засніжить