facebook

“Стабільність під загрозою будь-якої миті, долар може скоро приголомшити”: експерти про курси валют в обмінниках

Курс долара навесні має тенденцію до зниження. Експерт ринку Олександр Хмелевський спрогнозував, що буде з американською валютою у квітні та до кінця року.

Як інформує “biz.today.ua” у березні аналітики спостерігали суттєве посилення готівкового курсу гривні. Зміцнення національної валюти пов’язане з тим, що місцеві жителі стали менше купувати валюту, бо паніка пройшла.

Дедалі більше українців намагаються розміщувати гроші на депозити, а не купувати валюту – ставки за вкладами зростають. Проте ситуація може змінитись. Крупні гравці використовують тимчасове зниження курсу долара для його покупки, а позику зроблять усе можливе для підвищення, заявив Олександр Хмелевський.

Яким буде курс долара в Україні у квітні
Наголошено, що долар навряд чи коштуватиме менше 37 грн, а потенціал для подорожчання валюти є.

У отримали американські бронетранспортери Stryker

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Якщо не відбудеться жодних виняткових подій, курс готівкового долара у квітні коливатиметься в межах 37-39 грн за долар”, – спрогнозував Хмелевський.

За словами дослідника, стабільність з курсом долара буде зруйнована будь-якої миті з різних причин: збільшення обстрілів, загострення на фронті, загроза ядерного удару.

Олександр Хмелевський наголосив, що велике занепокоєння викликає дефіцит держбюджету, який спочатку затвердили на рівні 1,3 трлн грн. Верховна Рада в березні внесла зміни та збільшила витрати на 537 млрд грн. При цьому реальних джерел покриття цих витрат немає.

Експерт припустив, що Нацбанк буде змушений фінансувати витрати збільшенням грошової маси, а це посилить тиск на гривню.

НБУ піде на девальвацію гривні: стало відомо, що буде з курсом долара у квітні та до кінця року

У держбюджеті заклали середньорічний курс долара на рівні 42,2 грн. Якщо він буде нижчим, план надходжень не можна буде виконати, що не дозволить профінансувати заплановані витрати. У зв’язку з цим НБУ доведеться піти на девальвацію гривні – чим пізніше це відбудеться, тим сильнішим буде обвал національної валюти, – підкреслив Хмелевський

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Стабільність під загрозою будь-якої миті, долар може скоро приголомшити”: експерти про курси валют в обмінниках