facebook

“Електронні рецепти – злочин проти людства: Як “соросяти” у МОЗ виводять мільярди гривень з наших кишень”

Експерт показав, кому вигідне введення рецептів на ліки: “Мільярди гривень з наших кишень”
Таке електронне регулювання, як зазначив обурений українець, нікому з народу не потрібне, але дехто зможе на цьому заробити

Нові правила про продаж ліків виключно за рецептами викликали справжню бурю емоцій в українців. Багатьох це дуже обурює, а деякі навіть переконані, що таким чином дехто з МОЗ хоче заробити.
Цікавими думками поділився користувач Facebook Vasyl Shtrimflya. Він зазначив, що ніхто не зацікавлений у продажі препаратів за електронними рецептами, окрім “соросят”, які сидять у МОЗ та Держлікслужбі.
“Для того, щоб виписати паперовий рецепт, вам потрібен клаптик паперу і ручка. І щоб прийняти його – тільки очі. А от з електронним рецептом потрібний доступ до відповідної інформаційної системи. І саме тут собака і зарита”, – написав українець.
Він згадав, що така сама схема працювала з електронною системою ProZorro. За гранти розробляються нібито державні інформаційні системи, такі як eHelsi, eРецепт та інші, а після ті ж таки лікарні та аптеки зобов’язані купити до неї доступ.
“Районна лікарня купує декілька десятків підключень на рік за 200 000 грн. А скільки у нас в країні лікарень та амбулаторій? Тисячі. От вам вже сотні мільйонів гривень на рік в кишені спритних ділків. А скільки аптек? От вже мільярди”, – зазначив Василь.
Таке електронне регулювання, як він зазначив, нікому з народу не потрібне. Однак за рахунок нього заробляють на вже відомій схемі, таким чином відмиваючи мільярди на держбюджеті та бізнесі.
“І плювати їм на те, що в підсумку за все це платимо ми, громадяни – своїми грошима, а в даному випадку ще і своїм часом. Соросята – публіка абсолютно безпринципна, і їм не шкода нікого, навіть пенсіонерів, які тепер будуть вдвічі більше сидіти в чергах в лікарнях. В чергах за електронними рецептами”, – підсумував користувач.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Електронні рецепти – злочин проти людства: Як “соросяти” у МОЗ виводять мільярди гривень з наших кишень”