facebook

Прощавайте, податки: українцям знову можуть дозволити безкоштовне розмитнення авто

Багато наших читачів пам’ятають, що у 2022 році в Україні три місяці можна було абсолютно безкоштовно розмитнити будь-який автомобіль на іноземних номерах, але зараз “лафа” закінчилася


В Україні розробили проект нового закону, який дозволить військовим отримати можливість придбати собі авто із безплатною розмитненням. Незабаром цей законопроект мають зареєструвати в українському парламенті. Щодо дат – поки немає жодної конкретики.
Про це стало відомо завдяки інформації від громадської організації “АвтоЄвроСіла”.

На жаль, також не відомо, що конкретно пропонується у цьому проекті закону (наприклад, на який період розраховано таку пільгу). У повідомленні “АвтоЄвроСили” йдеться про те, що сам законопроект уже готовий. Найближчим часом із його текстом ознайомлять громадськість.

Багато наших читачів пам’ятають, що у 2022 році в Україні три місяці можна було абсолютно безкоштовно розмитнити будь-який автомобіль на іноземних номерах. Така можливість була з квітня до червня. З 1 липня 2022 року розмитнення євроблях знову стало платним.

Український уряд спочатку стверджував, що така пільга діятиме до скасування військового стану, але у червні 2022 року Кабмін змінив своє рішення.

Офіційна причина скасування безкоштовної розмитнення – масові зловживання з боку перекупників, які у великій кількості почали ввозити автомобілі іноземними номерами з метою перепродажу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зараз безкоштовно можна розмитнити автомобілі на іноземних номерах, якщо вони призначені для ЗСУ чи Сил територіальної оборони. Військовослужбовці не можуть собі купити автомобіль на іноземних номерах із розмитненням 0%.

При цьому у переважної більшості військовослужбовців не було можливості скористатися безплатною розмитненням автомобілів, на відміну від інших громадян України. Виправити таку несправедливість хочуть деякі народні депутати та громадська організація “АвтоЄвроСила”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Прощавайте, податки: українцям знову можуть дозволити безкоштовне розмитнення авто